Στον ανιχνευτή που συλλαμβάνει τις ηχητικές εκπομπές των μαύρων κουτιών στρέφονται πλέον οι όποιες ελπίδες για τον εντοπισμό του Boeing της Malaysia Airlines στον νότιο Ινδικό Ωκεανό.

Το πλοίο Ocean Shield του αυστραλιανού Πολεμικού Ναυτικού απέπλευσε χθες από το Περθ της δυτικής Αυστραλίας μεταφέροντας τον ανιχνευτή στην περιοχή όπου φέρεται να συνετρίβη η πτήση MH370.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θα χρειαστεί, ωστόσο, έως και τρεις ημέρες για να φθάσει στο σημείο όπου εντοπίστηκαν πιθανά συντρίμμια του αεροσκάφους, δηλαδή σχεδόν με την εκπνοή της διάρκειας, θεωρητικά των 30 ημερών της εκπομπής των μαύρων κουτιών του αεροσκάφους που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ στις 8 Μαρτίου.

«Έχουμε σχεδόν μια εβδομάδα, αλλά η διάρκεια ζωής της μπαταρίας των μαύρων κουτιών εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την θερμοκρασία του νερού, το βάθος και την πίεση», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Αυστραλίας, Ντέιβιντ Τζόνστον.

Οι έρευνες εκτείνονται σε μια τεράστια θαλάσσια έκταση 319.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων (όση και η επιφάνεια της Νορβηγίας). Ακόμη κι αν καθοριστεί μια μικρότερη περίμετρος για το αμερικανικό sonar, αυτό πρέπει να σύρεται με ταχύτητα 5 χλμ ανά ώρα για να μπορέσει να εντοπίσει τα σήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα μετέχουν στις έρευνες 10 αεροσκάφη και 9 πλοία. Υπενθυμίζεται ότι η περιοχή των ερευνών άλλαξε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, μετά τους νέους υπολογισμούς για την πορεία του αεροσκάφους το οποίο φέρεται να πετούσε πιο γρήγορα από τις αρχικές εκτιμήσεις και κατά συνέπεια να κατανάλωσε ταχύτερα καύσιμα και να τελείωσε το ταξίδι του βορειότερα.

Πηγές: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης