Το δικό της εικονικό νόμισμα εξετάζει να εκδώσει η Εσθονία. Σε αυτό της το εγχείρημα μάλιστα φέρεται να έχει ζητήσει και τη βοήθεια του ιδρυτή του Ethereum, Vitalik Buterin.

Το κρυπτονόμισμα το οποίο θα φέρει την ονομασία «estcoin», θα μπορούσε να «τυπώσει» μέσω crowdfunding και συγκεκριμένα μέσω της διαδικασίας «Αρχικής Προσφοράς Νομίσματος»(ICO).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κίνηση της Εσθονίας έρχεται σε συνέχεια του προγράμματος e-residency το οποίο ξεκίνησε στα τέλη του 2014.

Η Εσθονία ήταν η πρώτη χώρα στον κόσμο η οποία εισήγαγε την e-κατοικία, έδινε δηλαδή τη δυνατότητα σε πολίτες άλλων χωρών να αποκτήσουν ψηφιακή ταυτότητα που εκδίδει η Εσθονική κυβέρνηση και να αποκτήσουν πρόσβαση σε ψηφιακές υπηρεσίες (τραπεζικές συναλλαγές, κρυπτογράφηση αρχείων, κ.λπ).

Η έκδοση του δικού της κρυπτονομίσματος θεωρείται ότι είναι το επόμενο βήμα στην προώθηση της οικονομίας της χώρας και στην επέκταση της παγκόσμιας παρουσίας της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία το εγχείρημα της Εσθονίας στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων θα μπορούσε να αυξήσει τον πληθυσμό της, από 1,3 εκατ. που αποτελείται σήμερα, κατά 10 εκατ. ψηφιακούς κατοίκους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης