Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα εξήρε, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με το ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι στη Ρώμη, «το προσύμφωνο για τη σύναψη δανείου μεταξύ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ουκρανίας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα κάνουν από την πλευρά τους ότι μπορούν για να βοηθήσουν» συμπλήρωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προηγουμένως ο ιταλός πρωθυπουργός καλωσόρισε τον Μπαράκ Ομπάμα στη Ρώμη λέγοντάς του ότι «είναι μεγάλη χαρά να υποδέχομαι τον πρόεδρο Ομπάμα. Πιστεύω ότι ο σημερινός διάλογος επιβεβαιώνει μία σημαντική φιλία και μία ισχυρή συνεργασία με τη χώρα μας.

»Ο ρόλος των ΗΠΑ και της Ευρώπης, των ΗΠΑ και της Ιταλίας, είναι σημείο αναφοράς στην υπεράσπιση των αξιών και των κοινών ιδανικών», δήλωσε ο ιταλός πρωθυπουργός.

Μάλιστα, ο Ματέο Ρέντζι δανείστηκε το σλόγκαν του Αμερικανού προέδρου κατά τη διάρκεια της προεκλογικής καμπάνιας του λέγοντας:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στον πρόεδρο Ομπάμα θα ήθελα να πω, ότι το μήνυμά του “yes, we can” σήμερα ισχύει και για την Ιταλία, όπου επιτέλους μπορούμε να πούμε ότι είναι δυνατό να αλλάξουν τα πράγματα» . Πρόσθεσε, δε, ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ αποτελεί «πηγή έμπνευσης» και «παράδειγμα προς μίμηση».

Ο Ομπάμα δήλωσε πως τον «εξέπληξε η ενέργεια και το όραμα του Ματέο», γεγονός που χαρακτήρισε θετικό στοιχείο για την Ιταλία αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης