Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι πτήσεις επαναπατρισμού Αυστριακών που αυτή την περίοδο της κρίσης του κορωνοϊού βρίσκονται στο εξωτερικό, και ως αύριο, σύμφωνα με το αυστριακό υπουργείο Εξωτερικών, θα έχουν επιστρέψει στην Αυστρία με έκτακτες πτήσεις συνολικά 5.000 άνθρωποι.

Η τελευταία έκτακτη πτήση των Αυστριακών Αερογραμμών (Austrian Airlines) με 300 επιβάτες προσγειώθηκε σήμερα στο αεροδρόμιο Σβέχατ της Βιέννης, προερχόμενη από την Ουάσινγκτον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το υπουργείο Εξωτερικών απευθύνει συστάσεις προς τους Αυστριακούς οι οποίοι βρίσκονται καθηλωμένοι στο εξωτερικό να δηλώσουν την πρόθεσή τους για επαναπατρισμό με έκτακτη πτήση, διευκρινίζοντας πως έχουν επίσης τη δυνατότητα να ταξιδέψουν με κάποια υπάρχουσα ακόμη τακτική πτήση κυρίως μέσω των γερμανικών αεροδρομίων ή με πτήση επαναπατρισμού σε συνεργασία με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Όπως αναφερόταν από το υπουργείο στη Βιέννη, μέσα στις επόμενες ημέρες προγραμματίζονται και άλλες πτήσεις επαναπατρισμού Αυστριακών, που φέρεται να βρίσκονται ακόμη σε 100 χώρες του εξωτερικού, ενώ ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ ήδη το περασμένο Σαββατοκύριακο συνιστούσε «ύψιστη βιασύνη», επισημαίνοντας ότι αυτές οι έκτακτες πτήσεις δεν μπορούν να πραγματοποιούνται επ΄ αόριστον.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το αυστριακό υπουργείο ‘Αμυνας, αναχώρησε σήμερα από τη Βιέννη πομπή φορτηγών αυτοκινήτων που, με τη συνοδεία αστυνομίας και στρατιωτικής αστυνομίας, μεταφέρουν στο ομόσπονδο κρατίδιο του Τιρόλου τους 130 τόνους με προστατευτικές μάσκες και στολές από την Κίνα, που έφτασαν χθες βράδυ στη Βιέννη με δύο αεροσκάφη των Αυστριακών Αερογραμμών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέρος το υλικού θα παραδοθεί στη συνέχεια στα αυστρο-ιταλικά σύνορα στις αρχές του ιταλικού Νοτίου Τιρόλου, του οποίου οι υγειονομικές υπηρεσίες είχαν παραγγείλει στην Κίνα 1,5 εκατομμύρια μάσκες και 450.000 στολές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης