Έκρυθμη είναι η κατάσταση στην Ταϊλάνδη. Ένας στρατιώτης έπεσε νεκρός από σφαίρα στο κεφάλι, στη διάρκεια των βίαιων επεισοδίων που σημειώθηκαν σήμερα μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και διαδηλωτών, στα βόρεια προάστια της Μπανγκόγκ.


Σύμφωνα με ανερπιβεβαίωτες πληροφορίες ο άτυχος στρατιώτης πυροβολήθηκε από ένα μέλος των ενόπλων δυνάμων. Την ίδια στιγμή, τουλάχιστον άλλοι 16 άνθρωποι τραυματίστηκανστα επεισόδια, όπως ανακοίνωσαν νοσοκομειακές πηγές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεδομένων αυτών των εξελίξεων, η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης ανακοίνωσε ότι θα «καθαρίσει» την πρωτεύουσα από διαδηλωτές απόψε.

Εν τω μεταξύ, στην περιοχή Sala Daeng ακούσθηκε μία μεγάλη έκρηξη. Νωρίτερα, άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας πυροβόλησαν στον αέρα με πλαστικές σφαίρες και έκαναν ρίψη δακρυγόνων, σε μία προσπάθεια να αναχαιτίσουν αυτοκινητοπομπή που μετέφερε οπαδούς της αντιπολίτευσης. Οι διαδηλωτές απάντησαν πετώντας πέτρες.

Πρόκειται για περίπου 450 στρατιώτες και αστυνομικούς, οι οποίοι εγκατέστησαν φυλάκιο ελέγχου έξω από αεροπορική βάση, σε αυτοκινητόδρομο, στα βόρεια προάστια της πρωτεύουσας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα «κόκκινα πουκάμισα», που ασκούν πίεση για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, απομακρύνθηκαν νωρίτερα από το κέντρο της πρωτεύουσας, όπου είναι η βάση τους, προκειμένου να διεξάγουν «εποχούμενη» πορεία διαμαρτυρίας.

Η αυτοκινητοπομπή υποχώρησε σε παρακείμενη διασταύρωση, αλλά δεν είναι σαφές αν επέστρεψαν οι διαδηλωτές στην Κεντρική Μπανγκόγκ. Ο αρχηγός των διαδηλωτών, Γιατουπόρν Προμπάν, κάλεσε την αυτοκινητοπομπή να συνεχίσει την πορεία της.

Τουλάχιστον 26 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και σχεδόν 1.000 έχουν τραυματιστεί στην Ταϊλάνδη από τα μέσα Μαρτίου, οπότε ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης