Περισσότερα από 100.000 ενημερωτικά φυλλάδια για την ψυχική υγεία τυπώθηκαν στην Ιρλανδία σε μια προσπάθεια να αποτραπούν οι αυτοκτονίες ανθρώπων που έμειναν άνεργοι η αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα εξαιτίας της οικονομικής ύφεσης.

Η ενέργεια αυτή, αποφασίστηκε έπειτα από την αποκάλυψη ότι η ανεργία αύξησε κατά 70% τον κίνδυνο αυτοκτονιών ακόμα και σε ανθρώπους που δεν έχουν ιστορικό ψυχικής νόσου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα προσωπικά χρέη έχουν αυξηθεί ραγδαία και αυτό, σε συνδυασμό με την ανεργία, είναι ένας καθοριστικός παράγοντας κινδύνου για αυτοκτονίες», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Justin Brofy, πρόεδρος του Κολλεγίου Ψυχιατρικής της Ιρλανδίας.

Παρόλο που δεν υπάρχουν στοιχεία για αυτοκτονίες στην Ιρλανδία, από πέρυσι που η χώρα βυθίστηκε σε ύφεση, οι γιατροί παρατήρησαν αύξηση στη ζήτηση αντικαταθλιπτικών φαρμάκων.

Το ποσοστό ανεργίας στην Ιρλανδία διπλασιάσθηκε μέσα σε ένα χρόνο, φτάνοντας στο 12%, ενώ αναμένεται να σκαρφαλώσει το 15,5% ως το τέλος του 2010.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτός από τα ενημερωτικά φυλλάδια, η κυβέρνηση παρέχει τη δυνατότητα στους πολίτες να επισκέπτονται υπηρεσίες που ασχολούνται με τους ανέργους, βοηθώντας τους να εντοπίσουν τυχόν σημάδια ψυχικής διαταραχής.

Ο αριθμός των ανθρώπων που αυτοκτονούν κάθε χρόνο στην Ιρλανδία είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό των θυμάτων των τροχαίων, καθώς σύμφωνα με το Εθνικό Ίδρυμα Έρευνας των Αυτοκτονιών, 9.218 άνθρωποι μεταφέρθηκαν το 2008 στα νοσοκομεία, έπειτα από απόπειρες να κάνουν κακό στον εαυτό τους. Για τους νεαρούς Ιρλανδούς, η αυτοκτονία είναι η κύρια αιτία θανάτου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης