Με μία απόδραση… στη φύση, μαζεύοντας μανιτάρια, γιόρτασε τα 67α γενέθλιά του ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν μαζί με τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου.

Φωτογραφίες και βίντεο από την παραμονή του προέδρου στη ταϊγκά (το απέραντο δάσος-σ.σ) δόθηκαν από το Κρεμλίνο στη δημοσιότητα αμέσως μετά τα μεσάνυχτα της 7ης Οκτωβρίου, δηλαδή την ημέρα των γενεθλίων του Πούτιν, όπως είχε υποσχεθεί ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ. Οι φωτογραφίες αναρτήθηκαν στον ιστότοπο Life.ru.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι φωτογραφίες δείχνουν τον Ρώσο πρόεδρο, να φοράει χακί στολή και γυαλιά ηλίου και να περπατάει στο δάσος της Σιβηρίας παρέα με τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόiγκου, να μαζεύει μανιτάρια και να κάθεται σε διάφορα σημεία απολαμβάνοντας το τοπίο.

Στο βίντεο φαίνεται ο Πούτιν να οδηγεί ένα τζιπ με συνοδηγό τον Ρώσο υπουργό Άμυνας, με το οποίο κάλυψαν ένα τμήμα της διαδρομής τους. Σε κάποιο σημείο της διαδρομής που έκαναν πεζή, ο Σόιγκου περιεργάζεται ένα καρποφόρο θάμνο του δάσους, όταν ο Ρώσος πρόεδρος απευθυνόμενος χαμογελώντας προς το μέρος του, λέει «Θα τον φυτέψεις έξω από την Μο. Στην ντάτσα σου στα περίχωρά της Μόσχας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σόιγκου δείχνοντας να αμφιβάλλει για το αν το φυτό αυτό της Σιβηρίας θα επιβιώσει στην Μόσχα, λέει : «Θα πρέπει να υπάρχει τέτοια (καθαρή- σ.σ) ατμόσφαιρα και τέτοιο νερό στη Μόσχα», για ν’ ακούσει τον Ρώσο πρόεδρο να του λέει σε ύφος σοβαρό : «Αυτό πρέπει να το επιδιώξουμε εν πάση περιπτώσει».

Κάποια στιγμή ο υπουργός Άμυνας άναψε φωτιά για ένα πικ-νικ στο απέραντο δάσος, ενώ συνέχισαν την πορεία τους προς την κορυφή του βουνού, από την οποία απλώνεται μια υπέροχη θέα, με τον ποταμό Γιενσέι να διακρίνεται στο βάθος. Το ύψος και η θέα εντυπωσιάζουν τον Ρώσο πρόεδρο ο οποίος δεν κρύβει τα συναισθήματα του λέγοντας: «Πόσο όμορφος είναι ο Γιενισέι από εδώ». «Είμαστε πιο ψηλά κι από τα σύννεφα) περίπου σε υψόμετρο δύο χιλιάδων μέτρων.

Τον Ρώσο πρόεδρο ευχήθηκαν τηλεφωνικά, οι ηγέτες των χωρών της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών, ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάντερ Βούτσιτς, ο πρωθυπουργός του Ισράηλ Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης