Με Michelin μπορεί να βραβευτεί εστιατόριο στην Ισπανία με υπαλλήλους άτομα με ειδικές ανάγκες

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2019, 12:01
Με Michelin μπορεί να βραβευτεί εστιατόριο στην Ισπανία με υπαλλήλους άτομα με ειδικές ανάγκες

Το πρώτο πράγμα που παρατηρεί ένας νέος πελάτης είναι ότι στο εστιατόριο αυτό επικρατεί ησυχία, ότι οι τοίχοι είναι διακοσμημένοι με έργα σύγχρονης τέχνης και φυσικά ότι το φαγητό είναι εξαιρετικά ποιοτικό.

Μόνο λίγη ώρα αργότερα συνειδητοποιεί κάποιος ότι το εστιατόριο Universo Santi στην πόλη Χερέθ της νότιας Ισπανίας διαφέρει από τα υπόλοιπα.

Ο Αντόνιο Βίλα, ο πρόεδρος της ΜΚΟ Fundación Universo Accesible, έχει στόχο να βοηθάει τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες να ενταχθούν στον επαγγελματικό στίβο και ο ίδιος είναι η κινητήριος δύναμη πίσω από το Universo Santi, το εστιατόριο αυτό της υψηλής γαστρονομίας.

Οι 20 υπάλληλοι του εστιατορίου είναι πρόσωπα με ειδικές ανάγκες και ηλικίας 22 με 62 ετών. Επιλέχτηκαν από έναν αρχικό κατάλογο 1.500 υποψηφίων. Το κριτήριο επιλογής ήταν να είναι άνεργοι και να έχουν ποσοστό αναπηρίας άνω του 35%.

«Νιώθω τυχερή που ανήκω εδώ» λέει η Γκλόρια Μπαθάν, η επικεφαλής του τμήματος ανθρωπίνου δυναμικού, η οποία πάσχει από εγκεφαλική παράλυση.

Ο 23χρονος Αλεχάντρο Χιμένεθ, ο οποίος έχει σύνδρομο Down, είναι μάγειρας. «Μου έχει δώσει τη δυνατότητα να είμαι ανεξάρτητος και να κάνω κάτι που αγαπούσα από παιδί» είπε ο Χιμένεθ, ο οποίος μέχρι που προσελήφθη ζούσε με τη μητέρα του.

Το Universo Santi, που λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 2017, πιθανόν να αποκτήσει σύντομα αστέρι Michelin, καθώς οι άνθρωποι του οδηγού το έχουν ήδη επισκεφθεί. Η τιμή του μενού του, πάντως, στα 60 ευρώ είναι λιγότερο από μισή ενός τυπικού μενού εστιατορίου υψηλής γαστρονομίας.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2019, 12:08