Με νέες κατηγορίες θα δικαστεί ο Μόρσι

Με νέες κατηγορίες θα δικαστεί ο Μόρσι
Ο ανατραπείς πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι θα δικαστεί με κατηγορίες για εξύβριση των δικαστών, δήλωσε την Κυριακή δικαστική πηγή, σε μια ένδειξη ότι οι αιγυπτιακές Αρχές δεν έχουν την πρόθεση να χαλαρώσουν την καταστολή των Αδελφών Μουσουλμάνων, στους οποίους ανήκει ο Μόρσι.

Πρόκειται για την τέταρτη δίκη που αντιμετωπίζει ο πρώην Αιγύπτιος πρόεδρος από τον Ιούλιο που ανατράπηκε από τον στρατό έπειτα από μαζικές διαδηλώσεις κατά της διακυβέρνησής του.

Εις βάρος του Μοχάμεντ Μόρσι και 25 άλλων απαγγέλθηκαν κατηγορίες για εξύβριση του δικαστικού σώματος, δήλωσε η πηγή.

Οι αιγυπτιακές Αρχές αυξάνουν την πίεση επί των Αδελφών Μουσουλμάνων, τους οποίους έχουν χαρακτηρίσει «τρομοκρατική οργάνωση», ενώ έχουν συλλάβει χιλιάδες ηγέτες τους με κατηγορίες για βίαια επεισόδια.

Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι, οι οποίοι ήταν κάποτε το καλύτερα οργανωμένο πολιτικό και θρησκευτικό κίνημα της Αιγύπτου και είχαν κερδίσει πέντε διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις, αρνούνται οποιαδήποτε σχέση με τη βία και κατηγορούν τον στρατό ότι έκανε πραξικόπημα.

Ο πρώην πρόεδρος πρόκειται να εμφανισθεί ενώπιον δικαστηρίου στις 28 Ιανουαρίου, κατηγορούμενος για μια μαζική απόδραση κρατουμένων από φυλακή το 2011. Αντιμετωπίζει επίσης κατηγορίες σε σχέση με τον φόνο διαδηλωτών και για συνεργασία με την ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς και με τη Χεζμπολάχ για την εξύφανση μιας «τρομοκρατικής συνωμοσίας» εναντίον της Αιγύπτου.

Το Σάββατο, οι Αιγύπτιοι υιοθέτησαν ένα νέο σύνταγμα με πλειοψηφία 98,1% σε ένα δημοψήφισμα το οποίο μποϊκόταραν οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι.

Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2014, 15:34