Με συγκεκριμένες προτάσεις στη Γενεύη

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 3 Ιουλίου 2011, 13:32
Με συγκεκριμένες προτάσεις στη Γενεύη
Συγκεκριμένες προτάσεις για προώθηση των συνομιλιών στο Κυπριακό θα παρουσιάσει ο πρόεδρος Χριστόφιας στη συνάντηση, την ερχόμενη Πέμπτη, με τον γ.γ. του ΟΗΕ και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της τηλεόρασης του ΡΙΚ, βασικά στοιχεία των προτάσεων είναι από τη μια η διασύνδεση περιουσιακού και εδαφικού και από την άλλη η συζήτηση θεμάτων, που δεν έχουν μέχρι στιγμής θιγεί.

Η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν πρόκειται να δεχθεί ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα και επιδιαιτησία, όπως και κάθε προσπάθεια για πολυμερή διάσκεψη, προτού υπάρξει ακτίνα συμφωνίας σε όλα τα θέματα εσωτερικής διακυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένων του εδαφικού, του περιουσιακού και του θέματος των εποίκων.

Έγκυρη πηγή διευκρίνισε, πως άλλο είναι η έκφραση ευχής για λύση πριν από την κυπριακή προεδρία - Ιούλιος 2012- της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και άλλο αυτό να αποτελεί χρονοδιάγραμμα.

Στο μεταξύ, η χθεσινή συνάντηση των συμβούλων των κυρίων Χριστόφια και Έρογλου με αντικείμενο θέματα Αστυνομίας, δεν κατέληξε σε συμφωνία, λόγω της τουρκικής εμμονής κυρίως στα θέματα αρμοδιοτήτων των συνιστωσών πολιτειών, αντί της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 3 Ιουλίου 2011, 13:34