Με αξιωματούχους του στρατού του Πακιστάν φέρονται να είχαν επαφές Αμερικανοί αξιωματικοί λίγη ώρα πριν την έναρξη αεροπορικής επιδρομής τα ξημερώματα του Σαββάτου στην περιοχή Μοχμάντ που κόστισε τη ζωή σε 24 πακιστανούς στρατιώτες, επισημαίνεται σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «The Wall Street Journal».

«Οι αξιωματούχοι σε ένα κέντρο συντονισμού στην παραμεθόριο αγνοούσαν ότι οι πακιστανικές δυνάμεις βρίσκονταν στην περιοχή το περασμένο Σάββατο», αναφέρει η εφημερίδα επικαλούμενη Αμερικανούς αξιωματούχους οι οποίοι έχουν λάβει γνώση των στοιχείων που έχουν συλλεχθεί μέχρι τώρα στο πλαίσιο της έρευνας για την επιδρομή των επιθετικών ελικοπτέρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ένα απόσπασμα Αμερικανών και Αφγανών στρατιωτών δέχθηκε πυρά κοντά στα σύνορα από αγνώστους που θεώρησε ότι ήταν ισλαμιστές μαχητές, αλλά στην πραγματικότητα ήταν Πακιστανοί στρατιώτες», προστίθεται στο δημοσίευμα.

Στη συνέχεια, όπως γράφει η εφημερίδα «ζητήθηκε άδεια να κληθεί αεροπορική υποστήριξη από ένα κέντρο συντονισμού στα σύνορα που επάνδρωναν Πακιστανοί, Αφγανοί και Αμερικανοί αξιωματούχοι, χωρίς όμως οι αξιωματούχοι του Πακιστάν να είναι ενήμεροι για την παρουσία στρατιωτών τους στην περιοχή».

Αποτέλεσμα ήταν να «ανάψουν το πράσινο φως για την επιδρομή», καταλήγει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Αποποιούνται ευθυνών οι Η.Π.Α., Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2011, 03:41

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης