Η Τουρκία προσανατολίζεται να ανοίξει πρεσβεία στην ανατολική Ιερουσαλήμ

Η Τουρκία προσανατολίζεται να ανοίξει πρεσβεία στην ανατολική Ιερουσαλήμ
Σοβαρή κρίση έχει ξεσπάσει στις σχέσεις της Τουρκίας με το Ισραήλ, μετά την αναγνώριση από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του κράτους του Ισραήλ. 

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας ανέφερε ότι η χώρα του προσανατολίζεται να ανοίξει πρεσβεία στην ανατολική Ιερουσαλήμ, όταν ένα Παλαιστινιακό κράτος αναγνωριστεί διεθνώς. Είχε προηγηθεί η ανακήρυξη της πόλης ως πρωτεύουσας της Παλαιστίνης, από τον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας την Πέμπτη.

«Η αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους είναι σε ευθεία γραμμή με τις αποφάσεις του ΟΗΕ. Θα αγωνιστούμε για την αναγνώριση της Ανατολικής Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας της Παλαιστίνης και όταν γίνει αυτό, θα ανοίξει ο δρόμος για πρεσβείες στην Ανατολική Ιερουσαλήμ», δήλωσε ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Daily Sabah. «Θα γίνουν όλες οι προσπάθειες μέχρι οι ΗΠΑ να υποχωρήσουν από την απόφασή τους για την Ιερουσαλήμ».

Το κεμαλικό CHP που αποτελεί την Αξιωματική Αντιπολίτευση ζήτησε από την κυβέρνηση να ανοίξει πρεσβεία στην Ανατολική Ιερουσαλήμ της Παλαιστίνης. Ο εκπρόσωπος του κόμματος δήλωσε πως θα υποστηρίξουν την κίνηση αυτή χωρίς όρους.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2017, 19:02