To κέντρο της Μελβούρνης θα μοιάζει με το Μανχάταν της Νέας Υόρκης, μετά τις άδειες ανοικοδόμησης άλλων 20.000 διαμερισμάτων που θα στεγάζονται σε ουρανοξύστες και μικρότερα κτήρια.

Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία και τα οποία παρουσιάζουν ανάγλυφα την επικρατούσα εικόνα στον στεγαστικό τομέα της Αυστραλίας, οι μισές άδειες ανοικοδόμησης που χορηγήθηκαν πέρυσι αφορούσαν στην κατασκευή διαμερισμάτων σε ουρανοξύστες και μικρότερα κτήρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνολικά, σε ολόκληρη την Αυστραλία, από τον περασμένο Ιούλιο δόθηκαν 123.500 άδειες ανέγερσης κατοικιών, από τις οποίες μία στις δέκα αφορούσε σε ουρανοξύστες και κτήρια πάνω από τέσσερις ορόφους.

Παράλληλα, στη Μελβούρνη, τους τελευταίους 9 μήνες, μία στις τέσσερις άδειες για ανέγερση κατοικιών αφορούσε σε οικοδομές που θα χτιστούν σε απόσταση μικρότερη των πέντε χιλιομέτρων από το εμπορικό κέντρο της πόλης (CBD) και μία στις τρεις σε κατοικίες σε απόσταση μεγαλύτερη των δέκα χιλιομέτρων από το κέντρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης