Οι έρευνες στο τόπο της συντριβής του Airbus A320 της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Germanwings, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 151 άνθρωποι σταμάτησαν τη νύχτα της Τρίτης. Ένα κλιμάκιο αστυνομικών έμεινε όλη τη νύχτα στο σημείο όπου κατάπεσε το αεροσκάφος σε βουνοπλαγιά των γαλλικών Άλπεων, όπου είναι διασκορπισμένα χιλιάδες θραύσματα του αεροπλάνου και πτώματα επιβατών.

Συνολικά 30 αστυνομικοί αναμένεται να φτάσουν σήμερα το πρωί στην απότομη και δύσβατη περιοχή  του Alpes de Haute-Provence, 1.500 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, όπου κατάπεσε το αεροσκάφος εκτελώντας πτήση από τη Βαρκελώνη προς το Ντίσελντορφ με 144 επιβάτες και έξι μέλη πληρώματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Ισπανία αποφασίστηκε τρίμερο εθνικός πένθος όπως είπε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης , Σοράγια Σάινθ ντε Σανταμαρία. «Επιπλέον καλούμε σε ενός λεπτού σιγή αύριο το μεσημέρι όλες τις χώρες», πρόσθεσε.

Ένα από τα δύο μαύρα κουτιά ήδη εντοπίστηκε και μεταφέρθηκε για εξέταση των δεδομένων του ώστε να καθοριστούν τα αίτια της καταστροφής, όπως δήλωσε ο εισαγγελέας της Μασσαλίας. Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς τόνισε πάντως ότι σε «αυτό το στάδιο, δεν μπορεί να αποκλειστεί καμία αιτία» της πτώσης του αεροπλάνου.Τα αίτια παραμένουν μέχρις στιγμής άγνωστα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης