Η γερμανική κυβέρνηση παρακολουθεί τη διαδικασία σχηματισμού κυβέρνησης στην Ιταλία και περιμένει, δήλωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Μαρτίνα Φιτς, κληθείσα να σχολιάσει δήλωση του Γερμανού Επιτρόπου Γκίντερ Έτινγκερ, ο οποίος χαρακτήριζε την αναταραχή στις χρηματαγορές «μήνυμα προς τους ψηφοφόρους να μην ξαναψηφίσουν λαϊκιστές».

Η κυρία Φιτς παρέπεμψε μάλιστα στην προχθεσινή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέφεν Ζάιμπερτ, ο οποίος είχε τονίσει ότι «ο σεβασμός στην ιταλική δημοκρατία, στους δημοκρατικούς θεσμούς της Ιταλίας, απαιτεί τώρα να περιμένουμε ποια κυβέρνηση θα ηγηθεί της χώρας και με ποιες ιδέες θα έλθει σε μας και τους Ευρωπαίους εταίρους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντίστοιχα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών Ντένις Κόλμπεργκ αρνήθηκε να σχολιάσει δήλωση του υπουργού του Όλαφ Σολτς, που εμφανίστηκε χθες αισιόδοξος, αναφερόμενος σε δημοσκόπηση που θέλει την πλειοψηφία των Ιταλών να τάσσονται υπέρ της Ευρώπης. Η δημοσκόπηση στην οποία αναφερόταν είναι – εξήγησε ο κ. Κόλμπεργκ – το Ευρωβαρόμετρο.

Απαντώντας πάντως ο ίδιος σε ερώτηση σχετικά με το αν η κατάσταση στην Ιταλία ανατρέπει το χρονοδιάγραμμα που είχαν θέσει Βερολίνο και Παρίσι προκειμένου να υπάρξει συμφωνία για το μέλλον της Ευρωζώνης ως το τέλος Ιουνίου, παρέπεμψε στους υπουργούς Οικονομικών της ΕΕ, οι οποίοι προετοιμάζουν τη Σύνοδο Κορυφής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης