Πιστόλια και ηλεκτρικά τρυπάνια χρησιμοποίησαν οι πράκτορες της CIA για να πιέσουν τα μέλη της αλ Κάιντα, που είχαν συλλάβει, να μιλήσουν, γράφει η εφημερίδα Washington Post.

Σύμφωνα με έκθεση ανώτερου αξιωματούχου της CIA, την οποία επικαλείται η εφημερίδα, αλλά και μαρτυρίες άλλων αξιωματούχων, οι μέθοδοι αυτοί ανάκρισης χρησιμοποιήθηκαν στον Σαουδάραβα Αμπντ αλ Ραχίμ αλ Νασίρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτός ήταν ο βασικός ύποπτος της βομβιστικής επίθεσης εναντίον του αμερικανικού πολεμικού πλοίου «USS Cole», στις 12 Οκτωβρίου του 2000 στην Υεμένη, από την οποία σκοτώθηκαν 17 Αμερικανοί και τραυματίστηκαν 50.

Η έκθεση, που συντάχθηκε το 2004, περιλαμβάνει νέα στοιχεία για τις μεθόδους ανάκρισης που χρησιμοποιήθηκαν για να υποχρεωθεί να μιλήσει ο Νασίρι, ο οποίος απειλήθηκε με θάνατο ή με σοβαρά τραύματα εάν αρνιόταν να συνεργαστεί, αναφέρει η εφημερίδα.

Στη διάρκεια άλλης ανάκρισης, οι πράκτορες της CIA κρατούσαν κοντά στο σώμα του Νασίρι ένα ηλεκτρικό τρυπάνι, που το άνοιγαν και το έκλειναν πολλές φορές, αναφέρεται στην έκθεση σύμφωνα με την εφημερίδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης