«Η Ιταλία είναι έτοιμη να θέσει βέτο στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό αν δεν αναλάβουν όλα τα κράτη-μέλη της ίδιες ευθύνες και υποχρεώσεις» επανέλαβε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι μιλώντας στο ραδιόφωνο Ράντιο Ραντικάλε.

«Η Ιταλία δεν είναι και δεν εννοεί να είναι ο κουμπαράς της Ευρώπης» πρόσθεσε ο Ρέντσι, υπενθυμίζοντας ότι η χώρα του δίνει 20 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ιταλός πρωθυπουργός αναφέρθηκε έτσι και πάλι στο μεταναστευτικό και στην απροθυμία κάποιων ανατολικών χωρών να βοηθήσουν στην αντιμετώπισή του.

Νωρίτερα, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του, ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν είχε υπογραμμίσει ότι η Ιταλία αντιμετωπίζει προβλήματα με το έλλειμμά της αλλά «δεν είναι δίκαιο κανείς να κατηγορεί τη χώρα του για έλλειψη αλληλεγγύης, διότι ξοδεύοντας πολλά χρήματα για την ασφάλειά των συνόρων της, φροντίζει και για την ασφάλεια άλλων χωρών».

«Στην Ιταλία δεν υπάρχει κανένας εκνευρισμός και δεν έχουμε πρόβλημα με το έλλειμμά μας. Αλλά η Ευρώπη πρέπει να έχει υπόψη της τα επίσημα κείμενα που υπέγραψε και να σηκώσουμε, όλοι μαζί,το βάρος του μεταναστευτικού και του προσφυγικού» απάντησε ο κ. Ρέντσι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης