Μεγάλες πιθανότητες για γενικό lockdown στην Ιταλία

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2020, 15:13
Μεγάλες πιθανότητες για γενικό lockdown στην Ιταλία

Η επιβολή γενικού lockdown σε όλη την Ιταλία είναι πλέον όλο και πιο πιθανή, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. 

Το Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας της χώρας αναφέρει την Τρίτη 10 Νοεμβρίου ότι η πανδημία παρουσιάζει σαφή επιδείνωση σε όλες τις ιταλικές περιφέρειες. 

Την ίδια μέρα, πιθανότατα θα αποφασιστεί αν και η περιφέρεια της Καμπανίας, με πρωτεύουσα τη Νάπολη, θα πρέπει να μετατραπεί σε «κόκκινη ζώνη». «Μόνον έτσι μπορεί να σωθούμε, η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου» δήλωσε ο δήμαρχος της Νάπολης Λουίτζι Ντε Ματζίστρις.

Σε όλη την Ιταλία, ο δείκτης μετάδοσης του ιού βρίσκεται στο 1,7. Παράλληλα, η εφημερίδα La Repubblica αναφέρει ότι στις 15 Νοεμβρίου θα αποφασιστεί αν το γενικό lockdown θα ισχύσει σε όλη τη χώρα. 

Πρόκειται να εξεταστούν αναλυτικά όλα τα στοιχεία των περιφερειών, με ιδιαίτερη αναφορά στην πίεση που δέχονται οι μονάδες εντατικής θεραπείας, οι νοσοκομειακοί θάλαμοι και τα επείγοντα περιστατικά.

Ακόμα, στην περιφέρεια του Μιλάνου, τη Λομβαρδία, ένας στους πέντε πολίτες που υποβάλλονται σε διαγνωστικό τεστ είναι θετικός. 

Στην όλη περιοχή αυτή, τέλος, και ιδίως στις φυλακές «Σαν Βιτόρε» της ιταλικής συμπρωτεύουσας, εκφράζεται μεγάλη ανησυχία για την αύξηση του αριθμού κρατουμένων και εργαζομένων των σωφρονιστικών ιδρυμάτων που προκύπτουν θετικοί στον ιό.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2020, 15:24