Με την Beyonce και όλα τα αστέρια που έλαβαν μέρος επί σκηνής, ολοκληρώθηκε η μεγάλη συναυλία μπροστά από το Μνημείο του Λίνκολν στην Ουάσινγκτον, προς τιμήν του νέου πρόεδρου των ΗΠΑ.

Λίγο μετά τις 21.30 (ώρα Ελλάδος) ο Μπαράκ Ομπάμα εμφανίστηκε στο χώρο της συναυλίας και αποθεώθηκε από χιλιάδες κόσμου που είχαν συγκεντρωθεί για να δουν από κοντά τον 44ο πρόεδρο της Αμερικής, αλλά και πολλά από τα αστέρια της μουσικής σκηνής και του κινηματογράφου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο Μνημείο του Λίνκολν βρέθηκαν και οι U2. Ο Ιρλανδός Μπόνο αφιέρωσε το Pride στον Μπαράκ Ομπάμα, τραγούδι το οποίο είχε γράψει για τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, ενώ τον ευχαρίστησε όπως είπε «για την τιμή που έκανε σε τέσσερα παιδιά από το Δουβλίνο να χρησιμοποιεί δικό τους τραγούδι στην προεκλογική του εκστρατεία.»

Τραγούδησαν επίσης, ο Στίβι Γουόντερ, ο Τζον Μπον Τζόβι, ο Άσερ, η Σακίρα, η Σέριλ Κρόου, ενώ τη γιορτή «άνοιξε» ο Μπρους Σπρίγκστιν με το «The Rising», ακόμη ένα κομμάτι συνυφασμένο με την εκστρατεία του νέου προέδρου των ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, οι ηθοποιοί Τζέιμι Φοξ, Ροζάριο Ντόσον και Ντένζελ Ουάσινγκτον απήγγειλαν τμήματα ιστορικών κειμένων.

Ο ίδιος ο Μπαράκ Ομπάμα, αλλά και ο νέος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν εκφώνησαν λόγους μπροστά σε 500.000 ανθρώπους.

Νωρίτερα, ο Ομπάμα τοποθέτησε ένα στεφάνι στο Μνημείο των Αγνώστων στη Βιρτζίνια, στη μνήμη εκείνων που έπεσαν για την πατρίδα τους.  

Παράλληλα, η πρωτεύουσα των ΗΠΑ θυμίζει φρούριο, αφού έχει γεμίσει από αστυνομικές δυνάμεις ενόψει της ορκωμοσίας, όπου αναμένεται να παραβρεθούν έως 2 εκατομμύρια άνθρωποι.

(Πρώτη καταχώρηση 18 Ιανουαρίου 2009, 21.30)

 

Διαβάστε επίσης:

Ξεκίνησε το ταξίδι του Ομπάμα προς την Ουάσινγκτον, 17 Ιανουαρίου 2009, 17:00

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης