Κάποτε ήταν τα συμβούλια που οι άνδρες χρησιμοποιούσαν ως δικαιολογία για να αργήσουν το βράδυ. Τώρα είναι το ποδόσφαιρο, το γκολφ ή το μπάσκετ μετά τη δουλειά.

Νέα έρευνα δείχνει ότι οι άνδρες που συμμετέχουν σε ομαδικά σπορ έχουν πολύ μεγάλες πιθανότητες να χρησιμοποιούν τις προπονήσεις ως άλλοθι για μια εξωσυζυγική σχέση. Η μελέτη συμπεριέλαβε 1.750 άνδρες και βρήκε ότι οι πιο «ζωηροί» είναι οι παίκτες του ράγκμπι, με ένα ποσοστό 21% εξ αυτών να χρησιμοποιεί τους αγώνες και τις προπονήσεις ως δικαιολογία για τις απιστίες του. Οι ποδοσφαιριστές και οι γκόλφερ ακολουθούν με 19% και 17% αντίστοιχα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γιατί συμβαίνει αυτό; Οι ψυχολόγοι έχουν την απάντηση: τα υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης των αθλητικών ανδρών τούς κάνουν να σκέφτονται ότι χρειάζονται περισσότερο σεξ. Αρκεί να σκεφθούμε ότι τα επίπεδα της τεστοστερόνης ενός άνδρα που παίζει σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα διάρκειας 90 λεπτών αυξάνονται κατά 30%. Επίσης, ο κοινωνιολόγος Στίβεν Ορτίζ από το Πανεπιστήμιο του Όρεγκον αναφέρει ότι υπάρχει μία «κουλτούρα απιστίας» στους άνδρες που αθλούνται.

Δεν είναι ξεκάθαρο, ωστόσο, αν οι άνδρες που αθλούνται έχουν πραγματικά μεγαλύτερες πιθανότητες να διαπράξουν μοιχεία σε σχέση με άλλους. Περισσότερο φαίνεται ότι μπορεί να χρησιμοποιήσουν το άθλημα για να καλύψουν τη μοιχεία.

Η μελέτη εξέτασε τους άνδρες που περνούν περίπου έξι ή περισσότερες ώρες την εβδομάδα σε κάποιο άθλημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: stogiatro.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης