Στην τελική ευθεία πριν από τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές βρίσκεται πλέον η Γαλλία, με τους δύο μονομάχους να έχουν μπροστά τους ακόμα έξι μήνες, πριν οι Γάλλοι κληθούν να προσέλθουν στις κάλπες. Ωστόσο, οι προβλέψεις δεν είναι υπέρ του νυν προέδρου, Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος βρίσκεται πίσω από τον Φρανσουά Ολάντ, που προσφάτως απέσπασε το χρίσμα των σοσιαλιστών, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση για τη διεκδίκηση του προεδρικού θώκου.

Η εν λόγω δημοσκόπηση διενεργήθηκε από τη CSA για το τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV και το ραδιοφωνικό σταθμό RMC και φέρνει τον κ. Ολάντ πολύ μπροστά στην κούρσα με προορισμό το Μέγαρο των Ηλυσίων, με ένα ποσοστό της τάξεως του 62% για τον δεύτερο γύρο των εκλογών, τη στιγμή που ο Ν. Σαρκοζί περιορίζεται στο ισχνό 38%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην υποθετική περίπτωση που ο πρώτος γύρος θα διεξαγόταν την επόμενη Κυριακή, η ίδια δημοσκόπηση τοποθετεί το ποσοστό του κ. Ολάντ στο 35%, του αντιπάλου του και νυν προέδρου στο 25%, ενώ με 16% ακολουθεί η πρόεδρος του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, Μαρί λε Πεν.

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης