Το 41% των Αρχών τοπικής αυτοδιοίκησης στην Ιαπωνία που φιλοξενούν ή πρόκειται να φιλοξενήσουν εντός των ορίων της διακυβέρνησής τους, πυρηνικούς σταθμούς παραγωγής ενέργειας θεωρούν ότι πρέπει να γίνουν περαιτέρω συζητήσεις μεταξύ κυβέρνησης και πολιτών σχετικά με το «αν τελικά θα πρέπει παραμείνουν ή να κατασκευαστούν τα εργοστάσια στη γειτονιά τους», σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για το ειδησεογραφικό πρακτορείο kyodo.

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης δημοσιεύονται σήμερα με το 37% των ερωτηθέντων να δηλώνει ξεκάθαρα ότι «δε θα είχε πρόβλημα να κατασκευαστεί ή να παραμείνει ένα πυρηνικό εργοστάσιο στη γειτονιά του».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εντελώς αρνητικοί ήταν οι κάτοικοι των πόλεων Μιναμισόμα και Ναμί στην επαρχία της Φουκουσίμα οι οποίοι και απάντησαν ότι τα πυρηνικά εργοστάσια θα πρέπει να παροπλιστούν το συντομότερο. Και για τις δύο πόλεις είχε δοθεί εντολή εκκένωσης παρόλο που βρίσκονται έξω από τη ζώνη απαγόρευσης των 20 χλμ., λόγω γεωγραφικής θέσης και ιδιαίτερων μορφολογικών χαρακτηριστικών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης