Με νέες κατηγορίες θα βρεθούν αντιμέτωποι πέντε φυλακισμένοι στο Γκουαντάναμο, οι οποίοι κατηγορούνται για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών των Η.Π.Α..

Ο επονομαζόμενος και ως ιθύνων νους και συντονιστής των επιθέσεων, Khalid Sheikh Mohammed, και τέσσερις ακόμα συνωμότες βαρύνονται εκ νέου με καινούριες κατηγορίες συνομωσίας και δολοφονιών οι οποίες προκάλεσαν τον θάνατο περισσότερων από 3 χιλ. ανθρώπων στις 11 Σεπτεμβρίου 2001 στις Η.Π.Α. Η πολιτική αγωγή πρότεινε την ποινή της εκτέλεσης σε περίπτωση που οι κατηγορούμενοι, κριθούν ένοχοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήδη έχει σταλεί σχετικό ενημερωτικό στις οικογένειες των θυμάτων σχετικά με τις συνολικές κατηγορίες που βαρύνουν τους πέντε κατηγορούμενους. «Συνωμοσία, δολοφονία, επίθεση σε πολίτες, καταστροφή περιουσίας, αεροπειρατεία, τρομοκρατία» είναι μόνο μερικές από αυτές που αναγράφονται μέσα στο κάθε γράμμα.

Εν τω μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκονται οι προσπάθειες του τωρινού προέδρου των Η.Π.Α., Barrack Obama, για μεταφορά της δίκης σε πολιτικό δικαστήριο της Ν. Υόρκης, πολύ κοντά στο «σημείο Μηδέν», όπου βρισκόντουσαν οι Δίδυμοι Πύργοι του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου. Διεθνείς αναλυτές εκτιμούν ότι η έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας είναι πιθανό να συμπέσει με τη δέκατη επέτειο από τα τρομοκρατικά χτυπήματα της 11ης Σεπτεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης