Στην ενδοκομματική παράταξη του Εργατικού κόμματος, που επιζητεί και στηρίζει τη διεξαγωγή ενός δεύτερου δημοψηφίσματος για το Brexit, απέδωσε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι την ευθύνη για την αποτυχία των συνομιλιών που είχε επί έξι εβδομάδες η κυβέρνηση με την αξιωματική αντιπολίτευση για την εξεύρεση συναίνεσης στον τρόπο αποχώρησης από την Ε.Ε. και οι οποίες τερματίστηκαν σήμερα με την αποχώρηση του Εργατικού κόμματος.

Σε ομιλία της στο Μπρίστολ, στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας για τις ευρωεκλογές, η Τερέζα Μέι συμφώνησε με τον Τζέρεμι Κόρμπιν στο ότι επρόκειτο για εποικοδομητικές συνομιλίες που είχαν σημειώσει πρόοδο και εξήγησε ότι υπήρχαν σημεία όπου υπήρξε κοινό έδαφος των δύο πλευρών κι άλλα που αποδείχτηκαν δυσκολότερα. «Συγκεκριμένα, δεν μπορέσαμε να ξεπεράσουμε το γεγονός ότι δεν υπάρχει κοινή θέση στο κόμμα των Εργατικών για το κατά πόσο θέλουν την ολοκλήρωση του Brexit ή τη διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος, που μπορεί να το ανατρέψει» επεσήμανε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρωθυπουργός ανέφερε ότι κατά την ανάγνωση του νομοσχεδίου για τη Συμφωνία Αποχώρησης στο κοινοβούλιο, όταν οι βουλευτές θα κληθούν να ψηφίσουν, θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη σκληρή επιλογή: να ψηφίσουν για αυτό που αποφασίστηκε στο δημοψήφισμα και ολοκλήρωση του Brexit ή να αποφύγουν το Brexit με κάθε αβεβαιότητα που αυτό συνεπάγεται.

Σε ό,τι αφορά στις ευρωεκλογές, κάλεσε τους ψηφοφόρους να στηρίξουν το Συντηρητικό κόμμα γιατί είναι το μόνο που μπορεί να φέρει σε πέρας το Brexit και να οδηγήσει τη χώρα σε ένα καλύτερο μέλλον. Αυτό, υπογράμμισε, δεν μπορεί να το κάνει κανείς άλλος, αφού το Εργατικό κόμμα, οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες και το Εθνικό κόμμα Σκωτίας καταψήφισαν επανειλημμένα την ολοκλήρωση του Brexit, ενώ ο Νάιτζελ Φαράτζ δεν εργάζεται εποικοδομητικά για το εθνικό συμφέρον.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης