Ένας άνθρωπος τραυματίστηκε σοβαρά το Σάββατο στη Γουαδαλαχάρα, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Μεξικού, στην οποία ένοπλες συμμορίες απέκλεισαν αυτοκινητόδρομους και πυρπόλησαν αυτοκίνητα, καθώς αναζωπυρώνεται ο πόλεμος ανάμεσα στα καρτέλ των ναρκωτικών.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι είχαν στηθεί επτά παράνομα οδοφράγματα με τη χρήση καμένων αυτοκινήτων και φορτηγών εντός των ορίων της πόλης και 15 άλλα στην πολιτεία Χαλίσκο, στην οποία βρίσκεται η Γουαδαλαχάρα, στο δυτικό Μεξικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο επικεφαλής της αστυνομίας της πολιτείας, Λούις Κάρλος Ναχέρα, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε αργά χθες το βράδυ ότι ένας άνδρας τραυματίστηκε σοβαρά από πυροβολισμούς, αλλά σημείωσε ότι δεν έγιναν συλλήψεις.

«Δεν γνωρίζουμε ποιος κρύβεται πίσω από αυτήν την επιχείρηση» τόνισε. Ο Ναχέρα διευκρίνισε εξάλλου ότι ως την ώρα που παραχώρησε τη συνέντευξη Τύπου είχαν ήδη διαλυθεί τα οδοφράγματα αυτά.

Η βία ανάμεσα σε αντίπαλα καρτέλ ναρκωτικών δεν έχει αγγίξει τόσο πολύ τη Γουαδαλαχάρα όσο άλλες περιοχές του Μεξικού. Ωστόσο παρόμοια περιστατικά συγκλόνισαν την πόλη αυτή στις αρχές Μαρτίου, όταν ο στρατός επιχείρησε με επιτυχία να συλλάβει έναν σημαντικό αρχηγό ενός καρτέλ ναρκωτικών. Κατά την επιχείρηση αυτή σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περισσότεροι από 55.000 Μεξικανοί έχουν σκοτωθεί από τη βία που σχετίζεται με τα ναρκωτικά από το Δεκέμβριο του 2006 όταν ο Φελίπε Καλδερόν ανέλαβε την προεδρία της χώρας και ξεκίνησε εκστρατεία κατά των καρτέλ ναρκωτικών.

Πηγή: ΑΠΕ
Διαβάστε επίσης: Μεξικό: Βοήθεια από την Κολομβία για την καταπολέμηση των καρτέλ
Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2012, 06:42

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης