Άνδρες της ομοσπονδιακής αστυνομίας του Μεξικού διέσωσαν 31 παράτυπους μετανάστες από την Κούβα οι οποίοι κρατούνταν όμηροι επί δύο μήνες στο υπόγειο ενός σπιτιού στο Κανκούν, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Οι μετανάστες –22 άνδρες και 9 γυναίκες– κρατούνταν όμηροι από μια ομάδα ενόπλων που απαιτούσε την καταβολή λύτρων από συγγενείς τους που ζουν στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι μετανάστες, που δεν είχαν εξασφαλίσει βίζα πριν από την έλευσή τους στο Μεξικό, οδηγήθηκαν στα γραφεία του υπουργείου Δικαιοσύνης κι υποβλήθηκαν σε ιατρικές εξετάσεις μετά την επιχείρηση για τη διάσωσή τους.

Οι Κουβανοί, που επιδίωκαν να εισέλθουν παράτυπα στις ΗΠΑ από το Μεξικό, πρόκειται να απελαθούν, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών.

Αρκετές εκατοντάδες Κουβανοί, που προσπαθούσαν να φθάσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής μέσω διαφόρων χωρών της κεντρικής Αμερικής και του Μεξικού, αντιλήφθηκαν ότι το ταξίδι ήταν μάταιο όταν η Ουάσινγκτον ακύρωσε τον Ιανουάριο την πολιτική της να δίνει άδεια παραμονής σε πρακτικά οποιονδήποτε υπήκοο της χώρας τους έφθανε στην αμερικανική επικράτεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης