Πρώην κυβερνήτης πολιτείας του Μεξικού εκδόθηκε την Πέμπτη από τις ΗΠΑ, όπου κρατείτο για περίπου δύο χρόνια με την κατηγορία της υπεξαίρεσης και της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, ανακοίνωσαν οι μεξικανικές αρχές.

Ο Σέσαρ Ντουάρτε, ο οποίος κυβέρνησε την πολιτεία Τσιουάουα από το 2010 έως το 2016, συνελήφθη το 2020 από τις αμερικανικές διωκτικές αρχές στο Μαϊάμι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ντουάρτε κατηγορείται ότι συμμετείχε σε κύκλωμα που, μεταξύ 2011 και 2014, υπεξαίρεσε κρατικά κεφάλαια συνολικού ύψους 96 εκατομμυρίων πέσος (περίπου 6,5 εκατομμυρίων δολαρίων).

Η έκδοση του πρώην κυβερνήτη ήταν «αποτέλεσμα της στενής συνεργασίας» μεταξύ του Μεξικού και των ΗΠΑ, ανέφεραν οι Αρχές, ανήμερα της επιβολής κυρώσεων από το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών σε βάρος έξι Μεξικανών που κατηγορούνται για συμμετοχή σε καρτέλ.

Η κυβερνήτης της πολιτείας Τσιουάουα, Μάρου Κάμπος, ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter ότι «γιορτάζει» για αυτήν την απόφαση, υπογραμμίζοντας πως δεν πρόκειται να συγχωρήσει ή να ξεχάσει όσα έκαναν οι προκάτοχοί της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης