Μεξικό: Έκρηξη σε εγκαταστάσεις πετρελαίου - Πέντε νεκροί

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 18 Μαρτίου 2017, 08:46
Μεξικό: Έκρηξη σε εγκαταστάσεις πετρελαίου - Πέντε νεκροί
Τους πέντε έφθασαν οι νεκροί εξαιτίας μιας έκρηξης που σημειώθηκε την Τετάρτη σε εργοστάσιο του μεξικανικού κολοσσού του πετρελαίου Pemex, όπως ανακοίνωσε χθες η δημόσια αυτή επιχείρηση.

Η έκρηξη έγινε σε τερματικό σταθμό αποθήκευσης και διανομής, πλάι σε ένα διυλιστήριο, στη Σαλαμάνκα, στην Πολιτεία του Γουαναχουάτο, στο κεντρικό Μεξικό. Τραυματίστηκαν οκτώ άνθρωποι, τρεις υπάλληλοι της Πέμεχ και πέντε εργαζόμενοι σε εταιρείες που έχουν αναλάβει υπεργολαβίες. Την Πέμπτη, η Πέμεχ ανακοίνωσε ότι οι τέσσερις από τους εργαζόμενους υπέκυψαν στα τραύματά τους, ανάμεσά τους οι δύο υπάλληλοί της.

Το πέμπτο θύμα εργαζόταν για μια ιδιωτική εταιρεία, διευκρίνισε η Πέμεχ σε μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα χθες.Οι εκρήξεις σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις είναι σχετικά συνηθισμένες στο Μεξικό, όπου συχνά σημειώνονται ατυχήματα, σε αρκετές περιπτώσεις λόγω κλοπής καυσίμων από συμμορίες.

Τον Απρίλιο του 2016, 32 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 100 άλλοι τραυματίστηκαν εξαιτίας έκρηξης σε εργοστάσιο μιας εταιρείας που είχε αναλάβει σύμβαση έργου της Πέμεχ στην Πολιτεία της Βερακρούς, στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Πηγή: AΠΕ - ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 18 Μαρτίου 2017, 08:46