Οι μεξικανικές δυνάμεις ασφαλείας αναγκάστηκαν να αφήσουν ελεύθερο έναν από τους γιους του φυλακισμένου στις ΗΠΑ βαρόνου των ναρκωτικών Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν για να σωθούν ανθρώπινες ζωές, αποκάλυψε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ο υπουργός Ασφάλειας και Προστασίας του Πολίτη της ομοσπονδιακής μεξικανικής κυβέρνησης, Αλφόνσο Ντουράσο.

Ο Γκουσμάν είχε συλληφθεί την περασμένη Πέμπτη σε ένα σπίτι στην πόλη Κουλιακάν. Σύμφωνα με τα μεξικανικά τηλεοπτικά δίκτυα, ο ίδιος παίζει σημαντικό ρόλο στο καρτέλ Σιναλόα. Οι πρώτες πληροφορίες ήθελαν τον Γκουσμάν νεκρό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πόλη Σιναλόα, που διοικούσε έως τη σύλληψή του ο «Ελ Τσάπο, μετατράπηκε σε πεδίο μάχης.

Πολλά αυτοκίνητα και τουλάχιστον ένα πρατήριο καυσίμων πυρπολήθηκαν από βαριά οπλισμένους κακοποιούς με καλυμμένα τα πρόσωπα που περιφέρονταν στην πόλη με SUV, σε τουλάχιστον ένα από τα οποία ήταν εγκατεστημένο πολυβόλο μεγάλου διαμετρήματος, δείχνουν βίντεο που μεταφορτώθηκαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης. Σε ένα από τα βίντεο διακρίνονται πολίτες καθώς προσπαθούν να καλυφθούν πίσω από τα ράφια ενός σουπερμάρκετ, ενώ σε άλλο διερχόμενοι αναζητούν ασφαλές σημείο για να προστατευθούν τρέχοντας στον δρόμο. Κάποιοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα αυτοκίνητά τους στη μέση του δρόμου και να αναζητήσουν κάλυψη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης