Άφωνοι έμειναν οι αστυνομικοί στο Μεξικό βλέποντας το τούνελ -μήκους 6,5 μέτρων- που χρησιμοποίησαν περισσότεροι από 130 κρατούμενοι προκειμένου να δραπετεύσουν από τη φυλακή Πιέδρας Νέγκρας κοντά στα σύνορα με τις Η.Π.Α..

Το ομαδικό… prison break πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα, με τις έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό τους να βρίσκονται σε εξέλιξη. Όπως μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC, οι Αρχές προχώρησαν την Πέμπτη στη σύλληψη τριών δραπετών, οι οποίοι δεν χρησιμοποίησαν το τούνελ ως μέσο διαφυγής αλλά βγήκαν από την κύρια είσοδο της φυλακής. Η αποκάλυψη αυτή άναψε «φωτιές» στην κυβέρνηση της χώρας καθώς αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να υπήρξε βοήθεια «εκ των έσω». Για τον λόγο αυτό υπό κράτηση έχουν τεθεί ο διευθυντής των φυλακών και δύο ακόμα σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κρατική τηλεόραση ανακοίνωσε ότι προσφέρεται αμοιβή 200.000 πέσος (15.600 δολαρίων) για κάθε δραπέτη που θα συλλαμβάνεται με πληροφορίες κατοίκου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρατουμένων που παραμένουν ελεύθεροι είναι 123.

Αρκετά συχνά οι δυνάμεις Ασφαλείας των Η.Π.Α. και του Μεξικού ανακαλύπτουν υπόγειες σήραγγες στα σύνορά τους, οι οποίες χρησιμοποιούνται από συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος για τη μεταφορά ναρκωτικών ουσιών. 

Δείτε το video…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Ανθρωποκυνηγητό για τους δραπέτες φυλακής στο Μεξικό, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012, 01:08
Η.Π.Α.: Ανακάλυψαν εξελιγμένη σήραγγα μεταφοράς ναρκωτικών, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2012, 04:12

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης