Μεξικό: Εντοπίστηκαν 32 σοροί και εννέα ανθρώπινα κρανία σε ομαδικούς τάφους

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016, 16:10
Μεξικό: Εντοπίστηκαν 32 σοροί και εννέα ανθρώπινα κρανία σε ομαδικούς τάφους
Οι μεξικανικές Αρχές εντόπισαν 32 σορούς και εννέα ανθρώπινα κρανία, τα οποία ανέσυραν από πολλούς ομαδικούς τάφους στην πολιτεία Γκερέρο στο νότιο Μεξικό.

Τα ανθρώπινα αυτά υπολείμματα εντοπίστηκαν από την Τρίτη ως την Πέμπτη σε 17 ομαδικούς τάφους που είχαν ανοιχτεί σε έναν λόφο στο χωριό Ποκαχούικο.

«Η ανακάλυψη αυτή είναι φριχτή» δήλωσε ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών ασφαλείας της πολιτείας Ρομπέρτο Άλβαρες, διευκρινίζοντας ότι οι σοροί ανήκουν σε 31 άνδρες και μία γυναίκα.

Οι σοροί μεταφέρθηκαν στην πρωτεύουσα της πολιτείας Γκερέρο για να ταυτοποιηθούν, ανέφερε ο Άλβαρες σε ανακοίνωσή του.

Αφού έλαβαν ανώνυμο τηλεφώνημα οι Αρχές εντόπισαν επτά σορούς την Τρίτη, πέντε την Τετάρτη και τις υπόλοιπες την Πέμπτη «σε διαφορετικές καταστάσεις αποσύνθεσης, με κάποιες να έχουν ήδη μουμιοποιηθεί» διευκρίνισε.

Στην περιοχή βρήκαν επίσης έναν αιχμάλωτο, αλεξίσφαιρα γιλέκα, οχήματα και ένα ψυγείο το οποίο περιείχε τέσσερα ανθρώπινα κρανία που ενδέχεται να ανήκουν σε κάποιες σορούς που έφεραν σημάδια βασανιστηρίων και οι οποίες είχαν εντοπιστεί το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στο χωριό Τίξτλα της πολιτείας Γκερέρο, σύμφωνα με τον Άλβαρες.

Οι έρευνες συνεχίζονται στον λόφο αυτόν που βρίσκεται σε μια περιοχή, για τον έλεγχο της οποίας αντιπαρατίθενται δύο καρτέλ ναρκωτικών, οι λος Αρντίγος και οι λος Ρόχος.

Η πολιτεία Γκερέρο, όπου παράγεται μεγάλη ποσότητα μαριχουάνας και παπαρούνας που προορίζεται για τις ΗΠΑ, είναι μια από τις πολιτείες του Μεξικού που πλήττεται περισσότερο από τη διαφθορά και τη βία μεταξύ των καρτέλ ναρκωτικών.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016, 16:10