Οι μεξικανικές αρχές προειδοποίησαν τις ΗΠΑ ότι δεν πρόκειται να δεχτούν να παραλάβουν μη Μεξικανούς παράτυπους μετανάστες που θα απελαθούν από τη χώρα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μιγκέλ Άνχελ Οσόριο Τσονγκ.

«Ήμασταν πολύ, πολύ σαφείς. Δεν πρόκειται να τους δεχτούμε. Δεν μπορούν να τους αφήσουν εκεί, στα σύνορα, διότι θα τους στείλουμε πίσω, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να γίνουν δεκτοί στο Μεξικό», είπε ο υπουργός μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Formula, μία ημέρα μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησαν οι υπουργοί Εσωτερικής Ασφάλειας και Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέλι και Ρεξ Τίλερσον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Τρίτη, οι αμερικανικές αρχές έδωσαν οδηγίες για την απέλαση παράτυπων μεταναστών στις χώρες από τις οποίες μπήκαν στις ΗΠΑ, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η εθνικότητα των προσώπων αυτών. Σημείωσαν μάλιστα ότι μπορεί να επιβληθούν κυρώσεις αν οι χώρες αυτές ?ουσιαστικά, το Μεξικό και ο Καναδάς? αρνηθούν να συνεργαστούν.

«Τους το είπαμε καθαρά ότι ούτε η νομοθεσία μας, ούτε οι διαδικασίες μας (…) επιτρέπουν κάτι τέτοιο» τόνισε ο Οσόριο Τσονγκ. Επιπλέον «μας ζήτησαν να μείνουν εδώ (οι μετανάστες) μέχρι να εξεταστούν τα αιτήματά τους εκεί (στις ΗΠΑ). (…) Δεν θα μετατραπούμε σε προθάλαμο για εκείνους που θέλουν να μπουν στις ΗΠΑ»”, υπογράμμισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης