Μεξικό: Aνεβαίνει ο αριθμός των νεκρών από την αμμωνία

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2013, 06:37
Μεξικό: Aνεβαίνει ο αριθμός των νεκρών από την αμμωνία
Εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 40 δηλητηριάστηκαν από τη διαρροή αμμωνίας που σημειώθηκε την Τετάρτη, σε αγωγό της δημόσιας εταιρείας Pemex, σε αγροτική περιοχή της πολιτείας της Οαχάκα στο νότιο Μεξικό, σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της εταιρείας και των αρμόδιων αρχών.

«Οι αρχές επιβεβαιώνουν ότι ο αριθμός των νεκρών στην Οαχάκα ανέβηκε στους εννέα μετά από τη διαρροή αμμωνίας », έγραψε στο λογαριασμό της στο Twitter η Pemex. Η προηγούμενη έκθεση ανέφερε επτά θανάτους. Ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Οαχάκα, Μανουέλ Μάζα, ταυτόχρονα επιβεβαίωσε ότι 40 άνθρωποι έχουν υποστεί δηλητηρίαση. Σύμφωνα με τις τοπικές κυβερνητικής αρχές τα, περίπου, 1.500 άτομα που εγκατέλειψαν τις οικείες τους μετά τη διαρροή μπορούν να «επιστρέψουν με ασφάλεια στα σπίτια τους» ενώ η Pemex ανακοίνωσε ότι η διαρροή περιορίστηκε.

Το ατύχημα προκλήθηκε όταν εργαζόμενοι στη διαπλάτυνση ενός δρόμου έσπασαν κατά λάθος με ένα μηχάνημα τον αγωγό από όπου διέρχεται η αμμωνία στα όρια δύο χωριών.

Η Pemex έχει ήδη καταγράψει τον Ιούλιο μια έκρηξη σε έναν αγωγό πετρελαίου, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό πέντε αστυνομικών και δύο πυροσβεστών. Τον περασμένο Ιανουάριο, 37 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από έκρηξη που προκλήθηκε εξ αιτίας «συγκέντρωσης» μεθανίου στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, στην Πόλη του Μεξικού.


Eπιμέλεια: Παύλος Κιρκασίδης

Διαβάστε επίσης: 

Μεξικό: 4 νεκροί από διαρροή αμμωνίας σε αγωγό, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2013, 06:22

Μεξικό: Ισχυρή έκρηξη στα κεντρικά της «Pemex» με 25 νεκρούς, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου 2013, 01:12

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2013, 06:54