Ανεξέλεγκτη είναι η κατάσταση που επικρατεί στο Μεξικό, με τις συμμορίες να δρουν ανενόχλητες, προκαλώντας τον τρόμο στους πολίτες, ενώ ο «πόλεμος» με τις δυνάμεις καταστολής γίνεται ολοένα και πιο αιματηρός.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας, χθες σκοτώθηκαν δύο μέλη ενός μεξικανικού καρτέλ των ναρκωτικών, και 18 τραυματίστηκαν, σε σύγκρουση με άνδρες του στρατού, όταν οι τελευταίοι επεχείρησαν να συλλάβουν τον επικεφαλής τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι στρατιώτες προσπάθησαν να προχωρήσουν σε σύλληψη ενός στελέχους του καρτέλ των Μπελτράν Λέιβα, του Χεράρδο Άλβαρες Βάσκες, ο οποίος φέρεται ότι χειρίζεται τις σχέσεις μεταξύ των λαθρεμπόρων ναρκωτικών στην Κεντρική και τη Νότια Αμερική, ωστόσο ενεπλάκησαν σε μάχη με ανθρώπους που τον περιφρουρούσαν.

Την ίδια ημέρα, ένοπλη συμμορία επιτέθηκε σε δυο ξενοδοχεία στην πόλη Μοντερέι του Βορείου Μεξικού, απάγοντας επτά άτομα. Συγκεκριμένα, 30 ένοπλοι εισέβαλαν σε κτίριο γνωστής αλυσίδας ξενοδοχείων τα ξημερώματα της Τετάρτης και απήγαγαν τέσσερις πελάτες του, δύο υπαλλήλους στην υποδοχή και ενδεχομένως έναν ιδιωτικό φρουρό που βρισκόταν στο χώρο.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι ένας άνδρας με χειροπέδες, χτυπημένος στο πρόσωπο, τους οδήγησε σε συγκεκριμένα δωμάτια, από όπου πήραν τους φιλοξενούμενους. Η συμμορία επισκέφθηκε και το ξενοδοχείο Μισιόν, αλλά δεν απήγαγε κανέναν από εκεί. Οι δράστες απέκλεισαν τους δρόμους γύρω από τα ξενοδοχεία στην διάρκεια της εφόδου τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η βία που αποδίδεται στις συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος στο Μεξικό έχει ενταθεί εκ νέου τις τελευταίες εβδομάδες.

Στη λεγόμενη «πόλη των δολοφονιών», Σιουδάδ Χουάρες, 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Τρίτη και συνολικά 16 στην πολιτεία Τσιουάουα.

Από τη στιγμή που ο συντηρητικός Μεξικανός πρόεδρος κήρυξε τον «πόλεμο κατά των ναρκωτικών» στα τέλη του 2006, οι άνθρωποι που έχουν σκοτωθεί εξαιτίας του, ανέρχονται στους 23.000.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης