Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται ο γιος του Νο1 καταζητούμενου στο Μεξικό, μετέδωσε το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera.

Εκπρόσωπος της Αστυνομίας ανέφερε ότι ο Jesus Alfredo Guzman, ευρύτερα γνωστός και ως «ο Χοντρός», συνελήφθη το πρωί της Πέμπτης, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση των δυνάμεων Ασφαλείας, ενώ εδώ και λίγες ώρες κρατείται σε καλά φυλασσόμενο σημείο στην Πόλη του Μεξικού. Ο πατέρας του και διαβόητος βαρόνος των ναρκωτικών είναι επικηρυγμένος με 5 εκατ. δολάρια στις Η.Π.Α. και έχει επανειλημμένα απασχολήσει τις Αρχές των δύο χωρών, καθώς θεωρείται υπεύθυνος για τη διακίνηση τεράστιων ποσοτήτων κοκαΐνης προς το αμερικανικό έδαφος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Joaquin Guzman, γνωστός και ως «el Chapo» είναι επικεφαλής του καρτέλ ναρκωτικών «Σιναλόα» και θεωρείται ένας από τους πιο επικίνδυνους εγκληματίες στη χώρα της Κεντρικής Αμερικής, ενώ σε βάρος του εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης στις Η.Π.Α.. Τα ίχνη του αγνοούνται από το 2001 όταν και απέδρασε από τη φυλακή.

Οι Σιναλόα αποτελούν μια από τις πιο βίαιες συμμορίες, με βασικό χαρακτηριστικό τους τον διαμελισμό πτωμάτων και την τοποθέτηση απειλητικών μηνυμάτων δίπλα σε αυτά, πρακτική που εφαρμόζει και το «αντίπαλο» καρτέλ ναρκωτικών των Ζέτας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάνω από 45.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον Δεκέμβριο του 2006, όταν ο απερχόμενος πρόεδρος της χώρας, Felipe Calderon, έδωσε εντολή για τη χρήση δυνάμεων του Στρατού και του Πολεμικού Ναυτικού στις επιχειρήσεις της Αστυνομίας.

Δείτε το video…

Διαβάστε επίσης:
Νεκρός δημοσιογράφος στο Μεξικό, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2012, 01:12
Μεξικό: Εντοπισμός διαμελισμένων πτωμάτων μέσα σε σακούλες, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2012, 05:18

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης