Μια μάχη ανάμεσα σε αστυνομικούς και ενόπλους είχε αποτέλεσμα 11 άνθρωποι να βρουν το θάνατο τη Δευτέρα στο βορειοδυτικό Μεξικό, ανάμεσά τους επτά αστυνομικοί και τέσσερις κακοποιοί, σε μια ημέρα κατά την οποία άλλοι 32 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε διάφορες περιοχές της χώρας.

«Επτά αστυνομικοί μας σκοτώθηκαν στην διάρκεια μιας ενέδρας που μετατράπηκε σε ένοπλη σύρραξη, κατά την οποία οι άνδρες μας απώθησαν αυτούς που τους επιτέθηκαν σκοτώνοντας τέσσερις εξ αυτών», είπε ένας εκπρόσωπος του γενικού εισαγγελέα στην πολιτεία Σιναλόα, όπου σημειώθηκε το επεισόδιο, στην πόλη Ελ Φουέρτε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν τω μεταξύ, στην πόλη Τορεόν της πολιτείας Κοαουίλα, στο βόρειο τμήμα του Μεξικού, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν 19 πτώματα σε διάφορες περιοχές, θύματα φόνων οι οποίοι σύμφωνα με τις αρχές αποτελούσαν «ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανάμεσα σε αντιμαχόμενες συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Κυριακή, 10 πτώματα που είχαν ακρωτηριαστεί, ανάμεσά τους δύο αποκεφαλισμένα, βρέθηκαν σε ένα όχημα. Άλλα εννιά πτώματα βρέθηκαν τη Δευτέρα, ανάμεσά τους, έξι σε ένα μηχανουργείο. Στην πόλη Μπενίτο Χουάρες, στην πολιτεία Μιτσοακάν, στο δυτικό Μεξικό, ανακαλύφθηκαν θαμμένες έξι σοροί σε δύο λάκκους.  Παρομοίως, στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, στο Ζιουατανέχο, στην πολιτεία Γκερέρο, βρέθηκαν τα πτώματα πέντε ανδρών ηλικίας 18-25 ετών.

Σε ακόμα ένα επεισόδιο βίας, ένας άνθρωπος μπήκε σε ένα μπαρ την Κυριακή στην πόλη Κουερναβάκα, 90 χλμ. νότια του Μεξικού, την πρωτεύουσα της πολιτείας Μορέλος, και άνοιξε πυρ με αποτέλεσμα μία γυναίκα να σκοτωθεί και πέντε θαμώνες να τραυματιστούν.

Πάνω από 55.000 άνθρωποι έχουν βρει το θάνατο στον λεγόμενο πόλεμο των ναρκωτικών, αφότου ο πρόεδρος Φελίπε Καλδερόν κινητοποίησε τον στρατό για να πατάξει την δράση των καρτέλ- των επονομαζόμενων Zetas- λίγο καιρό μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, τον Δεκέμβριο του 2006. Ο εκλεγμένος πρόεδρος Ενρίκε Πένια Νιέτο, που αναμένεται να αναλάβει τα καθήκοντά του τον Δεκέμβριο, υπόσχεται να μειώσει ταχύτατα την εγκληματικότητα.

Διαβάστε επίσης:
Μεξικό: Νέο «αίμα» στον πόλεμο κατά των ναρκωτικών, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012, 04:42

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης