Χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν το Σάββατο το κέντρο της Πόλης του Μεξικού προκειμένου να καταδικάσουν την παραγωγή τεραστίων ποσοτήτων μεταλλαγμένου καλαμποκιού από μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες σε χώρες της Λατινικής Αμερικής. 

Τραβώντας με σχοινιά ένα «βουνό» από καλαμπόκια, οι διαδηλωτές εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης του απερχόμενου προέδρου του Μεξικού, Felipe Calderon, να ανάψει το «πράσινο» φως για την ανάπτυξη τεράστιων καλλιεργειών με γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι σε διάφορες περιοχές της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανέφερε εκπρόσωπος τους, ο ολοένα αυξανόμενος ανταγωνισμός και οι χαμηλές τιμές διάθεσης του συγκεκριμένου προϊόντος από τις ξένες επιχειρήσεις θα οδηγήσει μεγάλο μέρος των μικροκαλλιεργητών στη χρεοκοπία, θέτοντας παράλληλα σε κίνδυνο αρκετές από τις συνολικά 55 ποικιλίες καλαμποκιού που χρησιμοποιούνται στη γεωργία. Εκτιμάται ότι περισσότεροι από 20 εκατ. τόνοι καλαμποκιού παράγονται κάθε χρόνο από τον πρωτογενή τομέα του Μεξικού.

Αρκετοί καταναλωτές έχουν επανειλημμένα εκφράσει την ανησυχία τους για τις επιπτώσεις των μεταλλαγμένων στο περιβάλλον και την ανθρώπινη υγεία.

Δείτε το video…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης