Αγκαζέ με τον Ζαν Λικ Μελανσόν ήταν το Σάββατο η Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία συμμετείχε στη μεγάλη πορεία από την πλατεία της Βαστίλλης στην πλατεία της Δημοκρατίας.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του από την υπερυψωμένη εξέδρα στην Πλατεία της Δημοκρατίας, μπρος στο πυκνό πλήθος και ενώ πίσω του κυμάτιζαν σημαίες ο Ζαν-Λικ Μελανσόν τόνισε:
Είμαστε η επανάσταση του λαού κατά της προεδρικής μοναρχίας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συγκέντρωση στο Παρίσι σύμφωνα με τα διεθνή Μέσα φέρεται να κέρδισε το στοίχημα της συμμετοχής, καθώς ξεπέρασε τις αρχικές προσδοκίες των διοργανωτών, οι οποίοι ανέμεναν γύρω στις 80.000 κόσμο.
Η πλατεία της Δημοκρατίας ήταν κατάμεστη και υπολογίζεται ότι είχε πάνω από 130.000 άτομα.

«Να δώσουμε ένα τέλος σε αυτή την προεδρική μοναρχία που ανέπτυξε στενή σχέση με τους ισχυρούς του χρήματος, τους υπηρέτες του χρήματος, που έχουν διαλύσει τις δημόσιες υπηρεσίες» πρόσθεσε και τόνισε πως ήλθε η ώρα να περάσει η Γαλλία στην 6η Δημοκρατία, αλλάζοντας το Σύνταγμα.

Στη συνέχεια απηύθυνε κάλεσμα «να αγκαλιάσουμε την ανυποταγή μας» υπογραμμίζοντας, πως «στη Γαλλία η Δημοκρατία δεν έχει ολοκληρωθεί, και σε αυτήν την πλατεία όπου ανακοινώθηκε η ίδρυση της 5ης Δημοκρατίας, θα πρέπει να πάρει τη θέση της η 6η Δημοκρατία. Αυτή η νέα Δημοκρατία θα είναι κοινωνική και θα πρέπει να καταλύσει όλα τα απολυταρχικά δικαιώματα που παρέχει η 5η στον Γάλλο πρόεδρο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την αλλαγή του Συντάγματος ο Μελανσόν προτείνει τη δημιουργία μιας συνέλευσης με μέλη αιρετούς, αλλά και με πολίτες ύστερα από κλήρωση, ενώ για την Ευρωπαϊκή Ένωσηανέφερε ότι «η αποτυχία αυτού του οικοδομήματος εκρήγνυται μπρος στα μάτια του παρόντος» και συμπλήρωσε πως θα πρέπει «να υπάρξει απειθαρχία σε όλα και όλα θα πρέπει να ξανασυζητηθούν από την αρχή».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης