Μέλη της προεκλογικής εκστρατείας του Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσαν ότι έκαναν δωρεές σε μια οργάνωση που καταβάλει εγγυήσεις συλληφθέντων στη Μινεάπολις, όπου πραγματοποιούνται διαδηλώσεις τις τελευταίες ημέρες μετά τον φόνο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από την αστυνομία.

Τουλάχιστον 13 μέλη της προεκλογικής εκστρατείας του Μπάιντεν, πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ και πιθανότερου αντιπάλου του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, ανάρτησαν μηνύματα στο Twitter το Σάββατο και την Παρασκευή στα οποία αναφέρουν ότι έκαναν δωρεά στο Minnesota Freedom Fund, μια οργάνωση που είναι αντίθετη στην καταβολή χρηματικής εγγύησης ώστε οι συλληφθέντες να αποφεύγουν την προφυλάκιση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η οργάνωση χρησιμοποιεί τις δωρεές για να καταβάλλει τις εγγυήσεις όσων δεν έχουν χρήματα στη Μινεάπολις, η οποία συγκλονίζεται τις τελευταίες ημέρες από διαδηλώσεις και ταραχές μετά τον φόνο του 46χρονου, άοπλου Φλόιντ κατά τη σύλληψή του από λευκούς αστυνομικούς.

Ο εκπρόσωπος της προεκλογικής εκστρατείας του Μπάιντεν, ο Άντριου Μπέιτς, δήλωσε ότι ο πρώην αντιπρόεδρος είναι αντίθετος με τον θεσμό της εγγύησης, όμως αρνήθηκε να σχολιάσει αν οι δωρεές έγιναν κατόπιν συνεννόησης με την προεκλογική ομάδα. Ο Μπέιτς προτίμησε να τονίσει τις δηλώσεις του Μπάιντεν, ο οποίος επεσήμανε πως οι διαδηλωτές έχουν κάθε δικαίωμα να είναι οργισμένοι, όμως η περισσότερη βία δεν θα λύσει τα προβλήματα της δικαιοσύνης.

Από την πλευρά της η προεκλογική ομάδα του Τραμπ ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι είναι «ανησυχητικό» που η ομάδα του Μπάιντεν «στηρίζει οικονομικά το χάος που βλάπτει αθώους ανθρώπους και καταστρέφει όσα πέρασαν τη ζωή τους να χτίζουν καλοί άνθρωποι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τραμπ έχει περιγράψει τον εαυτό του ως τον πρόεδρο «του νόμου και της τάξης» και την Παρασκευή χαρακτήρισε τους διαδηλωτές «γκάνστερ», ενώ χθες Σάββατο εκτίμησε ότι οι πόλεις και οι πολιτείες θα πρέπει να «αντιμετωπίσουν πολύ πιο σκληρά» τις διαδηλώσεις, απειλώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα επέμβει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση με τον στρατό και θα κάνει συλλήψεις.

Προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο πόσοι άνθρωποι έχουν συλληφθεί έπειτα από τέσσερα βράδια διαδηλώσεων. Η Μινεσότα ενδέχεται να αναδειχθεί σε μια από τις πολιτείες κλειδιά για όποιον επιθυμεί να κερδίσει τις εκλογές της 3η Νοεμβρίου.

Η Χίλαρι Κλίντον, η υποψήφια των Δημοκρατικών το 2016, κέρδισε με μικρή διαφορά 1,5% την πολιτεία. Φέτος ελπίζει να την κερδίσει ο Τραμπ και για τον λόγο αυτό πραγματοποίησε μια μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση στη Μινεάπολις τον Οκτώβριο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος προσπαθεί να προσελκύσει τους Αφροαμερικανούς ψηφοφόρους, καθώς το 2016 μόνο το 8% των εξ αυτών τον προτίμησε. Ωστόσο, η μειωμένη συμμετοχή των Αφροαμερικανών στις προηγούμενες εκλογές εκτιμάται ότι ωφέλησε τον Τραμπ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης