Σε διαφορετικό χώρο αλλά με την «παραδοσιακή συνταγή» και με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε το Σάββατο η «Γιορτή του Κρασιού», που διοργάνωσε για 20η συνεχή χρονιά η Κυπριακή Κοινότητα Μελβούρνης στην Αυστραλία.

Φέτος η γιορτή έγινε στο Σάουθ Γουάρφ εκεί που ενώνεται το ποτάμι Γιάρα της Μελβούρνης με το λιμάνι της. Πρόκειται για μια εντυπωσιακή τοποθεσία με καταπληκτική θέα στο κέντρο της πόλης. Έτσι δόθηκε η δυνατότητα σε χιλιάδες επισκέπτες να απολαύσουν ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τραγουδιστές, χορευτικά συγκροτήματα, κυπριακά εδέσματα και γλυκόπιοτο κυπριακό κρασί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα και μέσω ειδικής έκθεσης προβλήθηκε η συνεχιζόμενη κατοχή της Κύπρου και το αίτημα για μόνιμη, δίκαιη και ειρηνική λύση.

Η επίσημη έναρξη έγινε το βράδυ του Σαββάτου παρουσία πλήθος κόσμου και επισήμων τους οποίους παρουσίασε ο πρόεδρος της Κυπριακής Κοινότητας Τζιμ Γουντ. Μεταξύ των ομιλητών ήταν ο Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιάννης Ιακώβου και οι ομογενείς βουλευτές Μαρία Βαμβακινού, Τζένη Μικάκου και Γιάννης Πανταζόπουλος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης