Οι Λίβυοι αντικαθεστωτικοί απέκρουσαν επίθεση των πιστών στον Μουάμαρ Καντάφι δυνάμεων στην πόλη Ζαουίγια της δυτικής Λιβύης, ανακοίνωσε εκπρόσωπός τους.

«Εισέβαλαν στην Ζαουίγια με πολλές δυνάμεις, εκατοντάδες στρατιώτες και τεθωρακισμένα. Οι άντρες μας αντιστάθηκαν…Νικήσαμε προς το παρόν και ο λαός μας συγκεντρώνεται στην πλατεία», δήλωσε ο Γιούσεφ Σάγκαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μετά από τη μάχη που κράτησε περισσότερο από μια ώρα, καταλάβαμε δύο τεθωρακισμένα και άλλα στρατιωτικά οχήματα. Πολλοί πολίτες ετράπησαν σε φυγή όταν άρχισε η μάχη», είπε ο ίδιος και πρόσθεσε πως στην πόλη έχουν αναπτυχθεί κυβερνητικοί ελεύθεροι σκοπευτές.

Πληροφορίες νωρίτερα, ανέφεραν πως οι δυνάμεις του Καντάφι επανέκτησαν τον έλεγχο της παραλιακής αυτής πόλης, 50 χιλιόμετρα από την Τρίπολη, αλλά συνάντησαν την ισχυρή αντίσταση των αντικαθεστωτικών στην κεντρική πλατεία της Ζαουίγια.

Σύμφωνα με μαχητές της αντιπολίτευσης, οι κυβερνητικές δυνάμεις ανασυντάσσονται στην είσοδο της πόλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Καντάφι δεν θα εισέλθει ποτέ στην πόλη αυτή. Δεν θα πατήσει ποτέ το πόδι του εδώ. Ο μόνος τρόπος να το κάνει είναι αν πεθάνουμε όλοι. Πρέπει να μας σκοτώσει για να πάρει τον έλεγχο της πόλης», τόνισε ένας από του αντικαθεστωτικούς.

Ο ίδιος είπε ότι υπάρχουν νεκροί από τις δύο πλευρές.

Ο Καντάφι στέλνει νέες δυνάμεις προς την Ζαουίγια, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο αλ Τζαζίρα, επικαλούμενο αντικαθεστωτικούς που μάχονται στην πόλη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης