Με «βόμβα» που είναι έτοιμη να εκραγεί μοιάζει η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας. Οι Παλαιστίνιοι εκτόξευσαν ρουκέτα προς το νότιο Ισραήλ, χωρίς να υπάρξουν θύματα ή υλικές ζημιές, ενώ ισραηλινά τανκς εισέβαλαν στη Λωρίδα της Γάζας, με αποτέλεσμα ένας Παλαιστίνιος να χάσει τη ζωή του.

Ο Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από την έκρηξη οβίδας που εκτοξεύθηκε από τεθωρακισμένο άρμα μάχης, ενώ επτά ακόμη Παλαιστίνιοι τραυματίσθηκαν. Τα ισραηλινά τανκς, υποστηριζόμενα από ελικόπτερα, διείσδυσαν σε απόσταση εκατό μέτρων, στην περιοχή του Χαν Γιούνες και στη συνέχεια αποσύρθηκαν στο ισραηλινό έδαφος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επίθεση πραγματοποιείται μια ημέρα μετά τον θάνατο δύο ισραηλινών στρατιωτών κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με παλαιστίνιους μαχητές κοντά στον φράκτη ασφαλείας που χωρίζει το Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας. Σύμφωνα με τον ισραηλινό διοικητή της νότιας περιοχής του Ισραήλ, τον στρατηγό Γιοάβ Γκαλάν, τέσσερις συνολικά Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής ανταλλαγής πυρών.

Στο μεταξύ, οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ – Κάσαμ, η ένοπλη πτέρυγα του κινήματος της Χαμάς, που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με ανακοίνωσή της. Σύμφωνα με το κείμενο, δύο ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν όταν οι μαχητές των ταξιαρχιών «αντάλλαξαν πυρά με μονάδα των ειδικών δυνάμεων του σιωνιστικού στρατού, που πραγματοποιούσε διείσδυση στον τομέα του Χαν Γιούνες».

Επίσης, οι Ταξιαρχίες Αλ-Κοντς, η ένοπλη πτέρυγα της Ισλαμικής Τζιχάντ, ανέλαβαν επίσης την ευθύνη για άλλη επιχείρηση εναντίον ισραηλινών στρατιωτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:

Αιματηρές συγκρούσεις στη Γάζα, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 27 Μαρτίου 2010, 02:00.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης