Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, δήλωσε μετά την συνάντησή της με τον Γάλλο πρωθυπουργό, ότι δεν συζήτησαν ενδεχόμενο κούρεμα στα δάνεια του επίσημου τομέα (OSI) στην Ελλάδα.

«Ελπίζω ότι πλησιάζει η στιγμή που θα έλθουμε σε συμφωνία για την Ελλάδα. Φυσικά δεν μιλήσαμε για κούρεμα χρέους, γνωρίζετε τις θέσεις μας και αυτό δεν έχει αλλάξει» πρόσθεσε η κ. Μέρκελ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Ερό από την πλευρά του, δήλωσε ότι η Γαλλία όπως και η Γερμανία ελπίζει η απόφαση για την Ελλάδα να έρθει το ταχύτερο δυνατό, προσθέτοντας ότι το σημαντικό είναι να γίνουν τα πάντα για να παραμείνει η χώρα στο ευρώ.

Όσον αφορά το ζήτημα του προϋπολογισμού, η κ. Mέρκελ σημείωσε ότι οι δύο χώρες συνεργάζονται στενά όσον αφορά τις συνομιλίες για τον προϋπολογισμό. Τόνισε ότι οι δύο δυνάμεις έχουν διαφορετικά συμφέροντα, τα οποία όμως πρέπει οπωσδήποτε να γεφυρωθούν.

Ο κ. Ζαν-Μαρκ Ερό από την πλευρά του, που πραγματοποιεί την πρώτη επίσκεψή του στην Γερμανία από τον Μάιο που εξελέγη, δήλωσε ότι η γαλλο-γερμανική σχέση είναι ουσιώδους σημασίας και «πρέπει να καλλιεργηθεί.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κα Μέρκελ πρόσθεσε επίσης, ότι ήδη συνεργάζεται με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, ώστε να βρεθούν τρόποι βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας στην Ευρώπη.

Επιμέλεια: Αννίτα Τριανταφυλλοπούλου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης