Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβάλει ευρύτερες κυρώσεις στη Ρωσία για το ρόλο της στην ουκρανική κρίση ήταν «αναπόφευκτη» και πλέον επαφίεται στη Μόσχα να κάνει την επόμενη κίνηση, δήλωσε απόψε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ.

Νωρίτερα, οι χώρες-μέλη της ΕΕ συμφώνησαν για πρώτη φορά να επιβάλουν κυρώσεις σε βάρος ρωσικών πετρελαϊκών εταιρειών, τραπεζών και αμυντικών βιομηχανιών με αφορμή τη στήριξη που παρέχει η Ρωσία στους αυτονομιστές αντάρτες της ανατολικής Ουκρανίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η σημερινή απόφαση ήταν αναπόφευκτη» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Γερμανίδα καγκελάριος προσθέτοντας ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες είχαν κατ΄ επανάληψη προειδοποιήσει τη Μόσχα ότι η προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας και η συνεχιζόμενη αποσταθεροποίηση της Ουκρανίας δεν ήταν αποδεκτές ενέργειες.

«Πλέον επαφίεται στη ρωσική ηγεσία να αποφασίσει εάν θέλει να προχωρήσει στο δρόμο της αποκλιμάκωσης και της συνεργασίας. Οι ευρωπαϊκές κυρώσεις μπορεί να αναθεωρηθούν», συνέχισε η Μέρκελ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι στην αντίθετη περίπτωση δεν αποκλείεται να ληφθούν και νέα, επιπρόσθετα μέτρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης