Η Γερμανία πρέπει να διαδραματίσει ευρύτερο ρόλο στις διεθνείς υποθέσεις, τόνισε σε ομιλία της ενώπιον μελών της Ένωσης Χριστιανοδημοκρατών (CDU) η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Στις 13 Μαρτίου είναι προγραμματισμένες τρεις εκλογικές αναμετρήσεις σε ομόσπονδα κρατίδια, με πολιτικούς αναλυτές να χαρακτηρίζουν τη διαδικασία ως ένα «άτυπο δημοψήφισμα» για την πολιτική της Μέρκελ στο προσφυγικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν αρκεί πλέον η Γερμανία απλώς να εξάγει προϊόντα στον υπόλοιπο κόσμο. Μάλλον πρέπει να αναλάβουμε περισσότερες ευθύνες σ’ έναν ανοικτό κόσμο για αυτά που συμβαίνουν πέραν των ευρωπαϊκών μας συνόρων» εξήγησε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην πόλη Βίτλιχ, στο ομόσπονδο κρατίδιο Ρηνανία-Παλατινάτο, το ένα από τα τρία όπου θα διεξαχθούν εκλογές.

«Αυτό σημαίνει περισσότερη αναπτυξιακή βοήθεια, περισσότερα κοινά πρότυπα για την προστασία του περιβάλλοντος» πρόσθεσε.

Οι εκλογές διεξάγονται στα ομόσπονδα κρατίδια Βάδη-Βυρτεμβέργη, Ρηνανία-Παλατινάτο και Σαξονία-Άνχαλτ, σχεδόν ενάμιση χρόνο πριν από τις ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές, όπου η Μέρκελ δεν αποκλείεται να διεκδικήσει την καγκελαρία για τέταρτη διαδοχική φορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης