Ως σημείο εκκίνησης για εντατική συνεργασία των χωρών-μελών της Ε.Ε. στα ζητήματα του προσφυγικού και της ασφάλειας χαρακτήρισε την άτυπη σύνοδο κορυφής της Μπρατισλάβα η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ που παραδέχτηκε ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση μετά το δημοψήφισμα υπέρ του Brexit. Στο μεταναστευτικό τόνισε ότι θα πρέπει να διερευνηθούν συνεργασίες και με άλλους εταίρους όπως η Τουρκία.

Η ίδια επισήμανε ότι οι ηγέτες των 27 κρατών μελών της Ε.Ε. συμφώνησαν να παρουσιάσουν τα σχέδιά τους με στόχο να δοθεί εκ νέου πνοή στην Ένωση έως τον Μάρτιο του 2017.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ό,τι αφορά στη μετανάστευση τόνισε ότι στόχος είναι να σταματήσει ή να μειωθεί η ροή μεταναστών και προσφύγων, να ισχύσουν τα συμφωνηθέντα με Τουρκία και η συμφωνία στη Βαλέτα και να διερευνηθούν δυνατότητες συμφωνιών και με άλλες χώρες – εταίρους όπως η Τουρκία.

Για την εσωτερική ασφάλεια σημείωσε ότι χρειάζεται περισσότερη συνεργασία σε πολλούς τομείς όπως η άμυνα.

Παραδέχτηκε ότι «δεν τηρούμε επαρκώς την υπόσχεση στους λαούς για ευημερία» και υπογράμμισε τη μεγάλη ανεργία. «Πρόκειται για κάποια πρώτα μηνύματα ότι θα προχωρήσουμε σε πρακτικά βήματα» είπε κλείνοντας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης