Μέρκελ: Η συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής ανοίγει τον δρόμο για κυρώσεις στη Λευκορωσία

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2020, 15:33
Μέρκελ: Η συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής ανοίγει τον δρόμο για κυρώσεις στη Λευκορωσία

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες ότι επιθυμούν εποικοδομητικούς δεσμούς με την Τουρκία και παράλληλα θα προστατεύουν τα δικαιώματα των άλλων κρατών μελών, της Κύπρου και της Ελλάδας, στη Μεσόγειο, δήλωσε σήμερα η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, σημειώνοντας ότι η συμφωνία αυτή άνοιξε τον δρόμο για την επιβολή κυρώσεων στη Λευκορωσία.

«Το ότι μπορέσαμε τώρα να συμφωνήσουμε για την επιβολή των κυρώσεων αυτών (στη Λευκορωσία) αποτελεί μια σημαντική ένδειξη καθώς ενισχύει το χέρι αυτών που διαδηλώνουν για ελευθερία της έκφρασης στη Λευκορωσία» δήλωσε σε δημοσιογράφους.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συζήτησαν τη σύγκρουση ανάμεσα στο Αζερμπαϊτζάν και την Αρμενία στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και επιδιώκουν μία κατάπαυση του πυρός το συντομότερο δυνατόν, δήλωσε επίσης η Γερμανίδα καγκελάριος.

«Είναι σημαντικό μία κατάπαυση του πυρός να εφαρμοσθεί το συντομότερο δυνατόν» ανέφερε η Άνγκελα Μέρκελ στους δημοσιογράφους. «Είναι ο μόνος τρόπος να συνομιλήσουμε ειρηνικά για μία λύση αυτού του πολύπλοκου προβλήματος» είπε.

Σχετικά με το Brexit, η καγκελάριος της Γερμανίας δήλωσε ότι υπάρχει ακόμη προοπτική για την επίτευξη συμφωνίας για τη μελλοντική σχέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Δεν είμαι σε θέση να ανακοινώσω θετικό αποτέλεσμα. 'Όσο συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις, είμαι αισιόδοξη» είπε.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2020, 15:52