Αντιπαραγωγική χαρακτήρισε την ανέγερση εβραϊκών κατοικιών στα κατεχόμενα εδάφη της Παλαιστίνης η Άνγκελα Μέρκελ. Η καγκελάριος της Γερμανίας επεσήμανε πως τέτοιες ενέργειες δεν επιτρέπουν την αποκλιμάκωση της πρόσφατης έντασης με τους Παλαιστίνιους. Η Άνγκελα Μέρκελ είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Το έχω πει επανειλημμένα ότι όσον αφορά τη λύση των δύο κρατών, θεωρούμε τους εποικισμούς αντιπαραγωγικούς. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να αποκλιμακωθεί η κατάσταση και σε αυτό το πνεύμα νομίζω ότι όλες οι πλευρές πρέπει να συμβάλουν» ανέφερε η καγκελάριος κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τη μεριά του ο πρωθυπουργός του Ισραήλ κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να ασκήσει πιέσεις στον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς ώστε να πάψει, όπως είπε, «να ενθαρρύνει τις τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον Ισραηλινών».

«Για να σταματήσει η τρομοκρατία πρέπει να σταματήσει η υποκίνηση. Η διεθνής κοινότητα πρέπει να απαιτήσει ο Αμπάς να σταματήσει την υποκίνηση, να σταματήσει να διασπείρει ψεύδη για το εβραϊκό κράτος» πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης