Μέρκελ: Σε ρωσικά χέρια το κλειδί της συριακής κρίσης

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2015, 00:17
Μέρκελ: Σε ρωσικά χέρια το κλειδί της συριακής κρίσης
Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ ανέφερε την Πέμπτη ότι θα ήταν δυνατόν να τερματιστεί ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία μόνο με τη βοήθεια της Ρωσίας. Η Μόσχα ξεκίνησε την Τετάρτη αεροπορικές επιδρομές κατά θέσεων των τζιχαντιστών, ωστόσο αρκετοί είναι εκείνοι που της ασκούν κριτική, επισημαίνοντας ότι στο στόχαστρο των ρωσικών μαχητικών μπαίνουν οι αντικαθεστωτικοί.

Μιλώντας στην πόλη Χάλε για την προσφυγική κρίση, η καγκελάριος είπε ότι «είναι αναγκαίο να αντιμετωπιστούν οι αιτίες που αναγκάζουν τους ανθρώπους να εγκαταλείπουν τις εστίες τους».

«Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τη Συρία, όπου όλοι ξέραμε εδώ και χρόνια ότι μπορεί να υπάρξει μια λύση μόνο (με τη συμβολή) της Ρωσίας και όχι χωρίς τη Ρωσία» ανέφερε η Άνγκελα Μέρκελ στην ομιλία που εκφώνησε με την ευκαιρία της επικείμενης επετείου από τα 25 χρόνια της επανένωσης της Ανατολικής με τη Δυτική Γερμανία.

Οι ΗΠΑ έχουν διαφορετική άποψη για το θέμα και ο Λευκός Οίκος προειδοποιεί ότι οι στρατιωτικές ενέργειες της Ρωσίας στη Συρία μπορεί να παρατείνουν τη σύρραξη στην περιοχή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2015, 00:19