Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ αναμένει να υπάρξει σύντομα συμφωνία στους κόλπους του μεγάλου συνασπισμού για τη βασική σύνταξη.

«Μπαίνουμε στην τελική ευθεία», δήλωσε το βράδυ της Τετάρτης σε εκδήλωση της Κοινωνικής Ένωσης VdK. στο Βερολίνο. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα υπάρξει μια βασική σύνταξη. Ξεπερνάμε τα εμπόδια», πρόσθεσε η χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός. Είναι σημαντικό η κυβέρνηση να καταλήξει σε συμφωνία μετά την τρίτη προσπάθεια. «Η συμφωνία στα βασικά σημεία εντός του συνασπισμού απαιτούσε καλή θέληση από όλες τις πλευρές», σημείωσε η Άνγκελα Μέρκελ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Γερμανίδα καγκελάριος δεν υπεισήλθε στο θέμα της διαφωνίας που υπάρχει εντός του συνασπισμού σχετικά με το νομοσχέδιο του Σοσιαλδημοκράτη (SPD) υπουργού Εργασίας Χουμπέρτους Χάιλ, το οποίο απορρίπτει η κοινοβουλευτική ομάδα των Χριστιανοδημοκρατών.

Οι Συντηρητικοί τον κατηγορούν για αποκλίσεις από τον συμβιβασμό του Νοεμβρίου του 2019 για το θέμα αυτό. Τότε τα συγκυβερνώντα κόμματα του μεγάλου συνασπισμού είχαν συμφωνήσει ότι η ελάχιστη απαίτηση για τη βασική σύνταξη πρέπει να είναι η καταβολή εισφορών επί 35 έτη. Το νομοσχέδιο του Χάιλ προβλέπει τώρα μια ζώνη ολίσθησης που ξεκινάει με τα 33 έτη. Η βασική σύνταξη για άτομα με χαμηλό εισόδημα πρόκειται να τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2021.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης